У Нововолинську страйкують шахтарі

09 Грудня 2020, 12:34
1440

У Нововолинську гірники другої зміни шахти «Бужанська» звечора залишились під землею та відмовляються виїхати з шахти, а робітники шахти «№ 9 Нововолинська» з першої зміни відмовилися спускатися в шахту. 

Станом на ранок середи, 9 грудня, на шахті працювала слідча група. Про це повідомив народний депутат та голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй фейсбук-сторінці.

Крім того, триває протест у підземних умовах 75 гірників шахти «Лісова».

«На Донеччині з минулого тижня протестують гірники шахти «Україна» (ДП «Селидіввугілля»), на шахті «Капітальна» у м.Мирнограді шахтарі остаточно припинили всі роботи. На цей момент перекривають дорогу в центральній частині міста, в районі будівлі міської ради. Також сьогодні відбудеться пленарне засідання міської Ради м. Мирноград. Шахтарі ДП Мирноградвугілля звернуться до місцевих депутатів, щоб ті під час пленарного засідання розглянули питання, підняті в резолюції протестувальників. Головним чином – щодо зарплатної заборгованості та стабільної роботи підприємства», – написав Волинець. 

Протестують шахтарі в біля Кабінету Міністрів України з вимогами погасити 143 млн грн заборгованості з заробітної плати перед працівниками ДП «Схід ГЗК» та відновити повноцінну роботу підприємства.

Читайте також: Директора шахти, якого затримали на хабарі, перевели на адмінпосаду в ДП «Волиньвугілля»

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024