Борис Карпус побував з робочим візитом у Нововолинській центральній лікарні

27 Листопада 2020, 13:00
1177

Міський голова Борис Карпус побував з робочим  візитом у Нововолинській центральній лікарні.

Мета – ознайомитися з тим, як медикам вдається долати виклики, пов’язані з пандемією, почути проблеми та з’ясувати, чим може допомогти медпрацівникам влада. Про це інформують на сайті Нововолинської міської ради.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора НКП «Нововолинська центральна міська лікарня» Андрій Сторонський розповів, що зараз вони працюють над вирішенням одного з важливих питань – будівництвом кисневої станції. Вже готова проєктно-кошторисна документація. Він зазначив, що наразі у лікарні функціонує 19 кисневих точок, а після встановлення кисневої станції їх буде 69.

Сьогодні лікарня справляється з пандемією COVID-19.  Наш медичний заклад повністю забезпечений кисневими концентраторами. Їх маємо 35. Є в наявності 12 апаратів ШВЛ. Днями отримаємо ще один, – наголосив Андрій Сторонський. – Зайнятість ліжкомісць хворими на коронавірус  в інфекційному відділенні  становить 55 відсотків. За потреби є можливість розгорнути більше ліжкового фонду.

Також Андрій Миронович розповів, що на найближчі 4-5 місяців лікарня забезпечена  дезінфікуючими та  засобами індивідуального захисту. Гострою проблемою, за його словами, є нестача кадрів.  А ще зауважив:  й надалі необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу, зокрема, відремонтувати м’яку покрівлю сьомого поверху дев'ятиповерхівки та провести капітальний ремонт інфекційного відділення, де зараз перебувають хворі на коронавірус. Лікарня потребує і нового сучасного обладнання. За словами завідувача реанімаційним відділенням Андрія Гідзінського, на перспективу було б добре придбати ангіограф – це коштовний апарат, за допомогою якого проводять діагностику судин серця та головного мозку.

Борис Карпус оглянув приміщення, в якому  до кінця нинішнього року планують встановити сучасний комп’ютерний томограф, а також відвідав відділення екстреної медичної допомоги, де нещодавно завершили будівельні роботи і висловив своє бачення щодо дальшого розвитку медицини у  нашому місті.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024