Мешканця Нововолинська, який вчинив низку розбоїв, госпіталізують до психіатричного закладу

19 Листопада 2020, 16:07
850

Луцький міськрайонний суд задоволив підтримане прокурорами Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури клопотання слідчих та застосував до 23-річного мешканця Нововолинська, який вчинив низку грабежів та вимагання, примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Про це інформують у пресслужбі прокуратури Волині.

Упродовж вересня 2019 – лютого 2020 чоловік п’ять разів нападав на людей у під’їздах будинків, на вулицях шахтарського міста, а один раз – проникнувши у житло, й, застосовуючи погрози й насильство, відбирав гроші та цінності (всього на суму понад 7 тис. грн).

У жовтні-листопаді минулого року зловмисник перестрівав та тероризував громадянина, вимагаючи раз-по-раз передавати йому кошти, й у такий спосіб заволодів 1000 грн.

Згодом експертиза засвідчила, що  чоловік був у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак надалі перебуватиме у психіатричному закладі із посиленим наглядом.

Довідково: Згідно з частиною 4 статті 94 КК України, госпіталізація до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, не пов’язане з посяганням на життя інших осіб, і за своїм психічним станом не становить загрози для суспільства, але потребує тримання у закладі з надання психіатричної допомоги та лікування в умовах посиленого нагляду.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024