В озеро Павлівське випустили понад тонну риби. ФОТО

19 Жовтня 2020, 20:55
1818

Зарибок для вселення виростили в ставовому рибному господарстві у селі Мирне Горохівського району.

У понеділок, 19 жовтня, зарибнили озеро Павлівське, що поблизу села Павлівка Іваничівського району на території Павлівської ОТГ.  Про це повідомили в пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

Вселення здійснили з ініціативи та коштом рибалок-любителів та місцевих жителів.

Так, до озера випустили 1 700 рибин, загальною вагою 1100 кілограмів. Зокрема, 990 кілограмів (1,5 тисяч рибин) коропа та 110 кілограмів (170 рибин) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 600 до 700 грамів.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. Випуск молоді цінних видів риб підтримує водні екосистеми та збільшує рибне багатство нашого регіону. До того ж, білий амур є природним біомеліоратором, який очищує водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води і заростання акваторії, а короп - плодюча й швидкоростуча риба», – зазначив начальник Волинського рибпатруля Тарас Куньчик.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у зарибленні брали участь місцеві жителі, активні громадяни та працівники Павлівської ОТГ.

Читайте також: У річку Луга на Іваничівщині вселили понад 700 кілограмів риби. ФОТО

1







 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024