У Нововолинську відкрили нову амбулаторію

17 Жовтня 2020, 13:21
2404

У Нововолинську відкрили ще одну амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 2 на провулку Поштовому. 

Про це повідомляють на веб-сайті Нововолинської міськради.

Нагадаємо, ще шість років тому Нововолинськ, став учасником проєкту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». У січні минулого року розпочали будівництво цього об’єкту, однак  через відсутність фінансування роботи призупинили,  а  відновили  їх у липні цього року.  Вартість будівельних робіт складає  5,3 мільйона гривень.

Площа амбулаторії становить 200 метрів квадратних. Вона  перша у Нововолинську, де дотримані усі вимоги інклюзивності.

«Нова амбулаторія збудована відповідно до найсучасніших вимог. Тут забезпечили можливість безперешкодного доступу людей з інвалідністю, обладнали пандуси, таблички продубльовані шрифтом Брайля, на підлозі – тактильна плитка, на стінах – звукові смуги», – розповіла заступниця головної лікарки центру ПМСД Людмила Корзонюк.

У медзакладі обладнали процедурний кабінет, ЕКГ та кабінет щеплень. Створили  куточок для дітей. Тут працюватиме три сімейних лікарі та двоє педіатрів.  В амбулаторії планують обслуговувати близько семи тисяч пацієнтів.

Заступник голови ОДА Анатолій Костик відзначив доступність та високий сучасний рівень медичного закладу.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив,  що наявність таких об’єктів у місті значно полегшить життя людям з інвалідністю.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024