В Україні хочуть відмінити сезонне переведення годинників

12 Жовтня 2020, 07:43
2060

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт, який скасовуЄ сезонне переведення годинників та передбачає закріплення київського часу по всій території України.

Про це він написав на сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні зареєстрував законопроєкт про «Про обчислення часу в Україні» (№ 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників», – написав Стефанчук.

За його словами, доведено – щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей. Ухвалення закону, як очікується, забезпечуватиме стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення.

«Проєкт закону спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації. Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора – Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – додав Стефанчук.

Він додав, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України. Адже 84% відсотків жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024