На Іваничівщині чоловік з ломом поцупив елементи залізничної колії

12 Жовтня 2020, 10:39
1457

Суддя Іваничівського районного суду розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження по обвинуваченню чоловіка за крадіжку.

Про це йдеться у вироку суду від 7 жовтня.

31 січня 2020 року чоловік перебуваючи на четвертому кілометрі залізничної колії на перегоні зі сполученням селище Іваничі станція Центральна села Біличі, з корисливих мотивів, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна з метою власного збагачення, усвідомлюючи протизаконність своїх дій, таємно, скориставшись відсутністю будь-яких осіб, шляхом демонтажу, здійснив крадіжку деталей верхньої будови колії, а саме 22 підкладок типу Р-50 та 66 колійних костилів.

Згідно з висновком експерта судово-товарознавчої експертизи, ринкова вартість залізничної підкладки двох реберної для стрілкових переводів (310Х160) до рейок типу Р-50 станом на 31 січня 2020 року могла складати 119,95 гривні. Ринкова вартість залізничного костиля станом на 31 січня 2020 року могла складати 9,58 гривні.

Внаслідок крадіжки, ВП «Волиньвантажтранс» ДП «Волиньвугілля» заподіяв майнової шкоди разом на загальну суму 3,3 тисячі гривень.

В судовому засіданні, будучи допитаним з приводу пред`явленого обвинувачення, обвинувачений чолвік визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся. Цивільний позов у збільшеному розмірі визнає повністю та не заперечує щодо стягнення з нього 5,7 тисячі гривень матеріальних збитків.

Надав суду покази про те, що 31 січня випивши горілки пішов на залізничні колії де за допомогою лому викрав підкладки та костилі, які на возику перевіз до себе в сарай. Частину викраденого здав на брухт, а з іншою частиною його затримали працівники поліції. Просить його суворо не карати, зобов`язується відшкодувати заподіяну шкоду, на даний час вже відшкодував тисячу гривень.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, призначивши покарання у виді 200 годин громадських робіт.

Цивільний позов ДП «Волиньвугілля» в особі ВП «Волиньвантажтранс» до чоловіа про стягнення 5,7 тисячі гривень матеріальних збитків, заподіяних вчиненням кримінального правопорушення задоволити повністю.

Речові докази: п'ять металевих підкладок та 10 металевих костилів повернути власнику.

Стягнути з чоловіка в дохід держави 942 гривні витрат за проведення товарознавчої експертизи.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024