Судили водія, який у Будятичах їздив п'яним за кермом

09 Жовтня 2020, 09:18
1216

Суддя Іваничівського районного суду розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, що надійшли від Нововолинського відділу поліції про притягнення до адміністративної відповідальності водія за кермування в стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в постанові суду від 5 жовтня.

Чоловік 10 вересня о 13:30 в селі Будятичі Іваничівського району керував автомобілем «Nissan Almera» в стані алкогольного сп`яніння.

В судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо не карати та не позбавляти його права керувати транспортними засобами.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, суддя прийшов до висновку, що чоловік своїми діями вчинив адмінправопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вина його повністю доведена, що підтверджується матеріалами справи та дослідженими в судовому засіданні доказами, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення, тестом на вміст алкоголю, показник якого становить 0,76 проміле, актом огляду на стан сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів.

При накладенні стягнення обставиною, яка б пом`якшувала відповідальність правопорушника слід рахувати щире каяття винного.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном один рік.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024