Українці повертаються до Польщі: скоро їх там буде стільки ж, як і перед епідемією

05 Жовтня 2020, 20:07
1676 Джерело: фото ілюстративне

На кінець осені кількість українців у Польщі може бути такою ж, як і перед епідемією коронавірусу.

Про це йдеться в інформації OTTO Work Force, яка є у розпорядженні Yavp.pl. Прогнози щодо збільшення кількості українців, які приїжджатимуть на роботу до Польщі, випливають із даних ZUS.

Згідно з ними, кількість іноземців, які офіційно працюють та сплачують відрахування до системи соціального страхування Польщі, на кінець серпня становила 658,2 тисячі осіб, що на 30 тисяч більше, ніж у липні. Більшість іноземців – це українці (480,9 тисячі) білоруси - на другому місці (44,1 тисячі), а грузини (10,5 тисяч) – на третьому.

Найвищий приріст зафіксували саме у випадку громадян України. На кінець серпня кількість таких, що зареєстровані в ZUS, зросла на 27,2 тисячі осіб, у порівнянні з кінцем липня. Згідно з прогнозами, на рубежі вересня та жовтня 2020 року кількість українців у Польщі може наздогнати або перевищити ту, яка була в лютому. Тобто, до початку епідемії коронавірусу.

На цей час роботи для громадян зі сходу не бракує, але ринок чекає, що принесе осіння хвиля епідемії.

Читайте також: Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну на період дії карантину

«Роботодавці чекають на громадян України з розпростертими обіймами, бо, хоча рівень безробіття в Польщі дещо зріс, усе ще є попит на працівників зі Сходу. У деяких галузях, таких як виробництво, важко повністю замінити їх працівниками з Польщі. Є також галузі, які динамічно розвиваються в цей непростий час, наприклад, онлайн комерція, в якій попит на працівників динамічно зростає. Перш за все, там потрібні тимчасові працівники на склади, сортувальні центри», – йдеться в інформації рекрутингової компанії. 

Водночас там додали, що, хоча роботи для приїжджих зі Східної Європи не бракує, ринок усе ж очікує, що принесе осіння хвиля епідемії.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024