У Нововолинську через COVID-19 закривають п'ять шкіл та дитсадок

02 Жовтня 2020, 22:28
1787

Рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 2 жовтня, рекомендували призупинити освітній процес у закладах загальної середньої освіти  №3, №4, №5, №6, ліцеї №8 та у дошкільному навчальному закладі №7  з 5  по 9 жовтня. 

Таке рішення пов”язане із ситуацією, яка склалася  в освітніх закладах у зв’язку зі спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19. Про це інформують на сайті Нововолинської міської ради.

За словами першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського, нині у школах велика кількість вчителів та дітей відсутні, у багатьох із них підтверджений Covid-19.

«Ситуація із коронавірусом різко погіршилася в усій країні. У Нововолинську за останню добу виявили 18 нових випадків. Ми щодня реєструємо  близько 20 хворих на коронавірус і найбільше хворіють організовані колективи», – зазначив Андрій Сторонський.

Як повідомила начальниця управління освіти Ольга Лакиш, у деяких закладах хворіють понад 30% працівників. Половина з них уже отримали позитивні ПЛР-тести. Серед дітей захворюваність невисока. Підтверджений діагноз Covid-19 діагностували у двох школярів.

Враховуючи ситуацію, управління освіти пропонує у цих п'яти закладах освіти та одному дошкільному навчальному закладі тимчасово припинити роботу. Зокрема у робочому порядку директори даних закладів вирішать, яким чином проходитимуть заняття, адже у деяких школах кількість хворих вчителів настільки велика, що навіть дистанційно провести заняття немає кому.

Андрій Сторонський акцентував увагу керівництва управління освіти на  посиленні профілактичної роботи у колективах дошкільних навчальних закладів та закладів загальної середньої  освіти щодо захворюваності на коронавірус.

Варто пам’ятати, що відповідальність кожного сприятиме уникненню інфікування та збереженню здоров’я себе і своїх близьких, а також убезпечить усіх від запровадження більш жорстких карантинних заходів.

Підписуйтеся на сторінку Район.Іваничі у Facebook, де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39