За те, що відлупцював дружину капцем, нововолинець отримав штраф

02 Жовтня 2020, 13:26
978

Нововолинський міський суд розглянув у підготовчому судовому засіданні в залі Нововолинського міського суду кримінальне провадження відносно уродженця міста Нововолинська у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України,

Про це йдеться у вироку суду від 24 вересня. 

Чоловік посягаючи на передбачені Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» права і свободи людини і громадянина, зокрема права на життя, свободу та особисту недоторканість, на повагу до приватного та сімейного життя його дружини, вчинив кримінальне правопорушення пов`язане із домашнім насильством при таких обставинах.

31 липня близько 00:20, чоловік в ході конфлікту з дружиною, який раптово виник на ґрунті особистих неприязних відносин, з метою нанесення тілесних ушкоджень, долонею лівої руки умисно завдав одного удару в праву частину обличчя дружині та три удари хатнім взуттям (капцем), який тримав в правій руці по голові потерпілої, спричинивши останній тілесні ушкодження у вигляді надриву слизової оболонки на фоні крововиливу на нижній губі справа, які згідно, висновку судово-медичної експертизи належать до категорії легких тілесних ушкоджень.

Дії чоловіка кваліфікували за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України – нанесення умисних легких тілесних ушкоджень, тобто кримінальне правопорушення.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений подав до суду угоду про примирення. Згідно з угодою обвинувачений повністю визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаюється, не заперечує обставин вчинення інкримінованого йому кримінального проступку, що викладений у повідомленні про підозру, беззастережно визнає обвинувачення в обсязі підозри

Читайте також: Житель села Заставне заплатить штраф за те, що обматюкав п'яну матір

Враховуючи, що угода про примирення була укладена добровільно, вона відповідає закону і не порушує права, свободи, інтереси сторін та інших осіб, суд вважає, що її слід затвердити, призначивши узгоджену сторонами міру покарання.

Суд ухвалив: затвердити угоду про примирення, укладену між потерпілою та обвинуваченим 24 вересня 2020 року. Чоловіка визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024