У Нововолинську встановлять пам'ятник Героям

07 Серпня 2020, 13:15
Учасники засідання 761
Учасники засідання

У Нововолинську виготовлять та встановлять пам’ятник загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції.

Про це йдеться на сайті міськради.

Міський голова Віктор Сапожніков у понеділок, 3 серпня, зустріч із представниками робочої групи, яка була створена  для  розв'язання питань з  підготовки, виготовлення та встановлення у Нововолинську пам’ятника загиблим учасникам Революції Гідності та воїнам антитерористичної операції. Нагадаємо, до її складу входять  голова ГО «Незламні Нововолинці» Володимир Демчук (батько загиблого кіборга Вадима Демчука), керівник Нововолинської Спілки ветеранів АТО Олександр Кондисюк, військовий комісар міста Олександр Плужник, начальник відділу архітектури та містобудування Михайло Вісьтак, директор виробничого управління комунального господарства Артем Жигалюк та члени інших структурних підрозділів міськвиконкому та служб міста. На її засіданнях уже напрацьовані відповідні пропозиції. Зокрема, попередньо   місце  розташування пам’ятника було визначено у парку культури та відпочинку з боку входу від фонтану  на проспекті Перемоги.

Минулого тижня з офіційною заявою до міського голови Віктора Сапожнікова звернулися представники ГО «Незламні Нововолинці» із ініціативною вимогою встановити монумент воїнам-героям, полеглим в боях на Сході України у сквері біля площі В’ячеслава Чорновола.

Під час обговорення Михайло Вісьтак проінформував, що Кабінетом Міністрів України затверджено порядок спорудження монументів. Звернув увагу на те, що пам’ятник має мати своє місце, свій ареал. Не можна розміщувати їх в межах єдиного простору ще й різного призначення.

Міський голова зазначив, що на розгляд громадськості пропонуватиме 2 варіанти. Він доручив головному архітектору міста підготувати на позачерговий виконком проєкт рішення із зазначенням конкретних завдань і встановленням  дат їх виконання. Також звернув увагу на те, щоб дослухатися до думки  архітекторів, з якими попередньо зустрічався Володимир Демчук, представивши від них окремі варіанти ескізів.

«Ми повинні якнайшвидше визначитися з місцем розташування пам’ятника Героям із врахуванням архітектурних вимог, побажань сімей загиблих воїнів  та думки нововолинців, і на наступний рік закласти кошти у бюджеті», – наголосив Віктор Сапожніков .

Читайте також: У Нововолинську відновили роботу інклюзивно-ресурсний центр та бібліотеки

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024