Будятичі: Єпископ Матфей звершив святковий молебень.ФОТО

29 Липня 2020, 09:21
Священники Нововолинського благочиння 1408
Священники Нововолинського благочиння

У день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та з нагоди 1032 річниці Хрещення України-Русі, Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський у селі Будятичі Нововолинського благочиння очолив святковий молебень.

Богослужіння відбулося біля пам‘ятника святому князю Володимиру, якого встановили до 1000-ліття його упокоєння у вівторок, 28 липня. Про це пишуть на сайті Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Встановлення пам'ятника у цьому селі відбулось не випадково, адже Будятичі вважаються ймовірною малою батьківщиною святого князя Володимира.

Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіального управління протоієрей Юрій Зінчук, благочинний протоієрей Стефан Фульмес та місцеве духовенство.

Після молитви владика Матфей виголосив проповідь у якій акцентував увагу на великій місії, яку виконав святий князь у прийнятті та просвітництві віри Христової на Русі-Україні.

Також архієрей привітав місцевого настоятеля протоієрея Володимира Пруса з Днем пам‘яті його небесного покровителя і наділив усіх архієрейським благословенням.






Читайте також: Кого вітати зі святами та іменинами 29 липня

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024