На Волині знову можуть закрити садки та зупинити громадський транспорт, – Степанов

29 Червня 2020, 11:30
2056

Через перевищення критеріїв поширення коронавірусної хвороби у 13 областях України можуть посилити карантинні заходи.  

Про це заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу 27 червня. 

«В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок в лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які визначені у постанові Уряду, перевищені у 13 областях нашої країни. Це і західні області, і місто Київ», – сказал він.  

Очільник МОЗ уточнив, що рішення про посилення карантину будуть приймати регіональні комісії ТЕБ і НС на основі відповідного подання місцевих санітарних лікарів.  Посилення карантину може стосуватися громадського транспорту, спортивних та дошкільних закладів тощо.

Волинь та Рівненщина не відповідають всім необхідним критеріям, тому є ймовірність, що карантин у цих регіонах знову посилять.

Ці критерії показують контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024