Коли можуть відкрити кордон із Польщею

23 Червня 2020, 19:30
3273

Вже кілька місяців, як Польща запровадила обмеження для в’їзду громадян України до своєї країни. До РП офіційно можна в’їхати тільки окремим категоріям громадян.

Повернення до «нормального режиму», коли будь-хто з біометричним паспортом, наприклад, в туристичних цілях зможе відвідати Польщу буде залежати від рішення прем’єр-міністра Польщі, який прислуховується до думки вірусологів, повідомляє inPoland.

Рішення про відкриття зовнішніх кордонів Польщі, тобто з Україною, Білоруссю, Росією буде прийняте на підставі спільного рішення вірусологів, експертів та лікарів. При прийнятті рішення під увагу береться епідеміологічна ситуація  в сусідній країні.

На сьогодні ми не в стані повідомити точної дати (відкриття кордонів,- прим. автора), — заявив порталу шеф канцелярії Ради Міністрів Міхал Дворчик.

Варто зазначити, що останнім часом в Україні зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірус.

Нагадаємо, з 13 червня Польща відкрила внутрішні кордони з Європейським Союзом. А нещодавно, з Польщі в Україну можна безпосередньо потрапити автобусом.

Станом на 23 червня 2020 року в’їзд на зовнішніх кордонах на територію Польщі дозволено:

– громадянам Республіки Польща,

— іноземцям, які є подружжям або дітьми громадян Республіки Польща або залишаються під їх постійною опікою,
— іноземцям, які мають Карту поляка,

— керівникам дипломатичних представництв та члени дипломатичного та консульського персоналу місії, тобто особи з дипломатичним званням та члени їх сімей,

— іноземцям, які мають право постійного або тимчасового проживання на території Республіки Польща,

— іноземцям, які мають право працювати на території Республіки Польща, тобто іноземці, які можуть працювати на тих же умовах, що і громадяни Польщі: мають дозвіл на роботу, довідку про внесення до реєстру щодо сезонних робіт, заяву про доручення роботи іноземцю на території Республіки Польща.

— іноземцям, які керують транспортним засобом для перевезення людей або товарів, і їх транзит відбувається в рамках їх професійної діяльності, що складається з перевезення вантажів або перевезення осіб,

— учням та студентам, які навчаються у Польщі,

— громадянам держав-членів ЄС, ЄЕП чи Швейцарії та їх подружжя і діти — з метою перетину території Польща (тривалістю не більше 12 годин з моменту перетину кордону) і доїзду до місця їх проживання чи перебування.

— в особливо обґрунтованих випадках, не зазначених вище, командир прикордонної служби після отримання згоди керівника може дозволити іноземцям в’їхати на територію Республіки Польща.

Читайте також: Після повернення із Польщі обсервація не обов'язкова, – Степанов

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024