За вчинення домашнього насильства іваничівцю «світить» позбавлення волі

01 Червня 2020, 12:15
Домашнє насильство/фото ілюстративне 1368
Домашнє насильство/фото ілюстративне

За вчинення домашнього насильства одного із жителів Іваничівського району притягнуть до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться на сторінці Іваничівського відділення поліції у фейсбуці.

До Іваничівського відділення поліції протягом 2020 року неодноразово надходили повідомлення, про те, що житель Іваничівського району систематично вчиняє насильницькі дії в родині. За це, відносно «агресора», працівниками відділення поліції неодноразово були складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 КУпАП.

Однією із основних причин агресивної поведінки 43-річного чоловіка є зловживання спиртними напоями. Так, жертвою кривдника стають члени його сім'ї (постійно вчиняє сварки, ображає родину та влаштовує безлад в оселі).

Вжитті заходи правоохоронних органів не зупинили кривдника. Один із членів сім'ї вкотре, звернувся до поліції та поскаржився на вчинення домашнього насильства. За фактом чергового випадку 28.травня слідчі Іваничівського ВП у відношенні до даного чоловіка відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 «Домашнє насильство» ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт до двох років позбавлення волі.

Іваничівське відділення поліції нагадує жителям району, про те, що за вчинення домашнього насильства кривдникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність. А також відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» кривдникам може бути винесений обмежувальний та заборонний приписи. Це заходи тимчасового обмеження прав чи покладених обов’язків на особу, яка вчинила домашнє насильство.
Поліцейські Іваничівського відділення поліції закликають осіб, які страждають від насильства у родині не терпіти мовчки та звертатися за допомогою на лінію «102» або до відділення поліції.

Читайте також: На Іваничівщини знайшли мертвим чоловіка, якого розшукувала поліція

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024