Хто може в'їжджати до Польщі й не відбувати карантин

29 Травня 2020, 12:00
1010

З 22 травня від обов'язку відбувати 14-денний карантин після перетину польського кордону звільнили 14 категорій мандрівників. 

Повний список оприлюднили на сайті gov.pl, пoвідoмляє Yavp.pl.

1. Екіпаж повітряних суден.

2. Моряки, рибалки та інші члени екіпажу морських суден та внутрішніх суден, а також фахівці суднових служб та інспектори визнаних організацій.

3. Особи, які виконують роботу в Польщі або сусідніх країнах у підготовці або здійсненню реалізації інвестицій в області терміналу згідно з устави про інвестиції в області про видобування скрапленого природного газу в Свіноуйсьцю, стратегічних інвестицій у сфері мереж електропередачі в рамках устави про підготовку та здійснення стратегічних інвестицій у галузі мереж електропередачі або стратегічних інвестицій у нафтовому секторі згідно з устави про підготовку та здійснення стратегічних інвестицій у нафтовому секторі.

4. Водії, що здійснюють перевезення автомобільним транспортом в рамках міжнародного автомобільного транспорту або міжнародного комбінованого транспорту згідно до устави про дорожній транспорт, включаючи водіїв, що повертаються з-за кордону або проїжджають через територію Республіки Польща транзитом іншим транспортним засобом, яким здійснюється перевезення:

  • a) з метою відпочинку на території країни
  • б) після отримання відпочинку за кордоном

5. Екіпаж поїздів та інші працівники, необхідні для виконання транспортних послуг перевезення вантажів в рамках міжнародного залізничного перевезення, виконуючих професійну діяльність у Польщі або сусідній країні, на підставі списку з переліком осіб, представлених перевізником.

6. Водії, котрі здійснюють перевезення автомобільним транспортом або групами транспортних засобів з допустимою масою навантажених не більше 3,5 т в дорожньому транспорті товарів та некомерційному перевезенню вантажів автомобільним транспортом.

7. Водії, що здійснюють транспортні перевезення, призначені для перевезення більш ніж 7 і не більше 9 осіб, включаючи водія в комерційному міжнародному дорожньому пасажирському транспорті.

Читайте також: Візовий центри в Луцьку вже приймає документи на польську візу по електронці

8. Особи, які перетинають кордон Республіки Польща, внутрішній кордон з метою здійснення професійної діяльності, професійної або комерційної діяльності в Польщі або в державах Європейського Союзу, Європейської економічної зони (ЄЕЗ) або Швейцарської Конфедерації та їх подружжя та дітей; положення також стосується Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії шляхом домовленості про вихід Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії з Європейського Союзу та Європейського спільноти з атомної енергії.

9. Учні та студенти, які перетинають кордон Республіки Польща, внутрішній кордон з метою навчання в Польщі або в сусідній країні та їх опікуни, котрі перетинають кордон разом зі студентами з метою надання можливості цієї науки.

10. Діти, котрі отримують дошкільну освіту в Польщі або сусідніх країнах та їх опікуни, які перетинають кордон з дітьми з метою надання можливості цього виховання.

11. Студенти, які отримують освіту в Республіці Польща.

12. Особи, які перетинають кордон для робіт сільськогосподарських, що знаходяться по обидва боки від кордону.

13. Солдати Збройних Сил Республіки Польща або солдати союзних військ, офіцери поліції, прикордонних служб, Державна пожежна служба і Державна служба охорони, котрі виконують службові завдання.

14. Члени дипломатичних місій, консульських установ та представники міжнародних організацій та члени їх сімей, а також інші особи, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорта.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39