Коли в Нововолинську почнуть їздити маршрутки та відкриють дитсадки

25 Травня 2020, 16:00
1083

Стало відомо, коли може відновити свою роботу в Нововолинську громадський транспорт і за яких умов можуть працювати дитячі садочки.

Про це йшлося під час брифінгу 25 травня за участі першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського, повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

«Нам вдалося зупинити зростання захворювання на коронавірус у нашому місті. Однак, в області перевищений показник захворюваності на 100 тисяч населення. Аби перейти до послаблення карантину, звертаюся до громадськості  дотримуватися й надалі карантинних заходів, щоб не допустити поширення хвороби  у місті. У наступну п’ятницю плануємо провести засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, де проаналізуємо рівень захворюваності. Якщо вона не зростатиме, тоді розглядатимемо можливість розпочати перевезення по місту із жорстким дотриманням протиепідемічних заходів: кількість пасажирів   не повинна перевищувати кількості   місць для сидіння, має бути соціальна дистанція, перебування у масках, не менш, як двічі на день санітарна обробка  транспорту», – зазначив перший заступник міського голови.

Андрій Сторонський також розповів, що під час зустрічі з перевізниками минулого тижня, вони погодилися на такі умови. Про збільшення  ціни за проїзд не йшлося. Як підкреслив перший заступник міського голови, у цей непростий час перевізникам напевно не на часі   підвищувати вартість перевезень, адже   багато  мешканців, будучи на карантині, не працювали  і не отримували заробітної плати. Тому  робити це недоцільно.

Йшлося також про те, за яких умов можливе відновлення роботи   дитсадків.

«Зараз вивчаємо це питання.Найперше ми хочемо з’ясувати, яка кількість дітей перебуватиме у садочках. Щороку на літні канікули ми робили чергові групи. Якщо буде необхідність, тоді  з дотриманням протиепідеміологічних  норм формуватимемо групи та прийматимемо остаточне рішення», – сказав Андрій Сторонський.

Нагадаємо, 20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів». Згідно цього документу країна переходить до так званого адаптивного другого етапу виходу з карантину. Однак, Волинська область в числі тих регіонів, де   послаблення протиепідемічних заходів не відбулося. Таке рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  Відповідно і у Нововолинську послаблювати карантинні заходи наразі не будуть.

Читайте також:

На Волині не послабили карантин. ОФІЦІЙНО

В Україні на коронавірус захворіло 4000 медиків

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024