На Волині не пом'якшать карантин, – МОЗ

21 Травня 2020, 09:05
Фото ілюстративне 1448
Фото ілюстративне

Буковина, Волинь та Рівненщина не відповідають умовам послаблення карантину.

Тому вони поки що не можуть перейти до другого етапу виходу з карантину, який почне діяти в Україні з 22 травня. Про це інформує МОЗ України.

Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину.

Карантин в Україні продовжили до 22 червня. Але з 11 травня розпочався перший етап послаблення обмежень. Із 22-го – починатиметься другий.

Загалом регіони України повинні виходити з карантину у 5 етапів. Цей вихід відбуватиметься адаптивно, залежно від епідеміологічної ситуації в областях.

«Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів», – повідомив під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024