Нововолиняни все частіше не дотримуються карантинних вимог, міська влада б'є на сполох

19 Травня 2020, 17:20
Ринок у Нововолинську 1277 Джерело: Фото з архіву
Ринок у Нововолинську

Питання дотримання карантинних вимог у Нововолинську розглянули на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засідання, яке відбулося 19 травня у міській раді, запросили дирекцію нововолинських супермаркетів «АТБ» та «Рідний край», Нововолинського госпрозрахункового ринку, – інформує пресслужба міської ради.

В ході робочої зустрічі йшлося про те, що люди дещо розслабилися, не всі дотримуються важливих заходів  безпеки. Минулої суботи мали місце факти масового скупчення громадян на вході до ринку, порушення встановленої дистанції, не всі покупці були у масках.

Міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що цими  вихідними був свідком того, що у супермаркеті «Рідний край» не було охорони та обмежень щодо кількості перебування людей у торговельному залі, у черзі до каси покупці не дотримувалися відстані. А проїздом біля  «АТБ», що на проспекті Перемоги, побачив,  що до супермаркету одночасно заходили по кілька осіб.

«Пом’якшення карантину не означає нехтування основними правилами безпеки, яке може призвести до нового спалаху коронавірусної інфекції. На сьогодні маємо у Нововолинську  вже 5 летальних випадків. Тому й комісія зібралася, аби посилити контроль та вжити відповідні заходи», – зазначив очільник міста.

На  засіданні заслухали керівників контролюючих служб міста, які поінформували про проведену роботу.

Капітан поліції Оксана Цицора розповіла, що з початку введення карантину було складено 24 адмінпротоколи за порушення карантинних правил, працюють рейдові групи, проводяться бесіди з громадянами.

Натомість міський голова зауважив, що цих заходів недостатньо.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській  області  Василь Мельник підкреслив, що починаючи з понеділка, крім торговельних закладів, почали обстежувати всі інші, яким дозволено працювати.

«Держпродспоживслужба складає акти перевірки і рекомендує усунути порушення.  Стосовно ринку: щодня там працюють два ветеринарні інспектори, котрі через кожні дві  години складають чек листи, фіксують порушення і адміністрація ринку ліквідовує їх», – сказав Василь Олексійович.

Директор ринку Ігор Федоришин зазначив, що на території ринку він готовий навести лад, однак  за його межами самотужки справитися не можуть, – продавці торгують з машин, автомобілі  паркуються у заборонених місцях.

Віктор Сапожніков доручив своєму першому заступнику Андрію Сторонському, який призначений  керівником робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, організувати робочі групи у складі працівників виконкому та контролюючих органів для обстеження об’єктів торговельно-побутового значення. 

Головному спеціалісту відділу транспорту, зв’язку, організації безпеки дорожнього руху та паркування виконавчого комітету доручили провести відповідну роботу щодо дотримання водіями правил паркування біля ринків.

Нагадаємо 19 травня у Нововолинську від коронавірусу помер літній чоловік. 

Нагадаємо, чимало випадків захворювань на коронавірус по Волині фіксують у Нововолинську та Старовижівському районі.

Читайте також: У Нововолинську стаціонарно лікується 20 хворих на коронавірус, з них 9 – іногородні



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024