Іваничівець хотів «відмазати» колегу, який сів за кермо напідпитку

19 Травня 2020, 13:00
Хабар 1270
Хабар

Патрульні поліцейські Локачинського відділення поліції 18 травня ввечері поблизу села Мовчанів зупинили легковик під керуванням 44-річного жителя Іванич.

Під час перевірки поліцейські встановили, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, повідомляють на сайті поліції Волині.

39-річний пасажир, житель Іваничівського району, запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 600 гривень, аби колега-водій зміг уникнути відповідальності за водіння у нетверезому стані, передбаченої ст. 130 КУпАП.

Патрульні викликали на місце пригоди слідчо-оперативну групу. Факт давання хабара задокументували, гроші вилучили. 

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол, який передбачає накладення штрафу у розмірі 10 тисяч 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. Досудове розслідування триває. 

Читайте також: У Нововолинську водійка «під шафе» хотіла відкупитися від поліцейських

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024