Найпублічніша персона: що відомо про кураторку Нововолинська

16 Травня 2020, 14:16
Тетяна Щербак 1021
Тетяна Щербак

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, його заступники та керівник апарату поділили між собою функціональні обов’язки. Заступниця Погуляйка Тетяна Щербак «закріплена» за Камінь-Каширським, Ковельським, Любешівським, Старовижівським районами, містами Ковель та Нововолинськ.

Вона є найпублічнішою персоною серед керівників Волинської ОДА. Про це пишуть у статті Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА від видання ПЕРШИЙ

Її ім’я у всіх новинах та публікаціях, де згадується облдержадміністрація, звучить набагато частіше, аніж ім’я самого Юрія Погуляйка. Призначили Тетяну Василівну на цю посаду 28 лютого. Уродженка Чернівецької області офіційно проживає в м. Гостомель на Київщині.

В одному з лайтових інтерв’ю виданню «Таблоїд Волині» вона розповіла, що так чи інакше її робота на різних етапах життя часто пов’язана з медициною, та й сама є донькою лікарки. Виховує сина. Неодружена офіційно, але має чоловіка.

Якщо вірити біографії, очолювала кілька підприємств, як-от була директором автосалону ТОВ «АвтоЦентр-Київ», «керувала напрямком» ТОВ «Б’юті Бутік Україна», до 2017-го займалася «підприємницькою діяльністю», а що робила до 2019-го – невідомо. 40-річна заступниця має досвід громадської роботи: у жовтні 2018-го очолила ГО «Конгрес жінок світу».

Ця структура згадується в переліку громадських організацій Донбасу, які влітку 2019-го зверталися до Зеленського з проханням створити єдину платформу для відновлення територій Донеччини та Луганщини. Про жодну іншу активність «Конгресу...» у відкритих джерелах інформації нема. 

З підлеглими на Волині Тетяна Щербак спілкується російською. В роботі імпульсивна та емоційна. Схильна вимагати від підлеглих безумовного виконання своїх вказівок.Свою імпульсивність і зверхність вона демонструє навіть у спілкуванні з керівниками правоохоронних структур, що за певних обставин може зіграти з чиновницею злий жарт.

Ця жінка є однією з найближчих людей до голови ОДА. За неофіційною інформацією, саме конфлікти зі Щербак став причиною звільнення Кирильчука та Мишковець. До слова, Юрій Погуляйко нібито не планує надовго затримуватися на Волині, а от Тетяна Щербак має амбіції перехопити губернаторську булаву хоча б у ранзі в.о., проте на тривалий термін. І це – одна з причин звільнення Леоніда Кирильчука, адже саме він як перший заступник у такому випадку виконував би обов’язки голови.

Попри абсолютну відсутність досвіду роботи у державних структурах, органах влади у недавньому інтерв’ю телеканалу «Аверс» Тетяна Щербак запевнила, що успішно пройшла співбесіду перед призначенням на посаду. До речі, за інформацією окремих джерел, таку співбесіду вона проходила і на посаду першого заступника, проте невдало. 

ЩО РОБИТЬ?

На плечі Щербак переклали фактично всі повноваження заступниці Світлани Мишковець, і навіть більше. Самій Мишковець лишили відносно невелике поле для діяльності: культура, молодь, спорт; освіта «в частині надання організаційно-методичних рекомендацій»; координація відзначення пам’ятних дат, тощо.

Натомість Тетяна Щербак одночасно мусить бути компетентна у справах освіти і, наприклад, земельних відносин. Вона відповідає за: освіту, охорону здоров’я, соцзахист, децентралізацію, рекреацію і туризм, містобудування, земельні відносини і транспорт. Неозброєним оком видно що це – перелік тих галузей, де найчастіше є реальні грошові потоки. При цьому ініціаторкою накопичення сфер відповідальності заступниця виступала сама. 

Тетяна Василівна є «офіційною спікеркою» у темі коронавірусу, проводить брифінги і координує роботу створеного при ОДА регіонального оперативного штабу з питань реагування на надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру. Попри те, що офіційно головує у штабі Юрій Погуляйко, а Тетяна Щербак та Олександр Троханенко – заступники.

Крім того, традиційно комісії ТЕБ ТНС на Волині координував і проводив перший заступник голови ОДА. Наразі ж такі комісії (навіть коли посада першого зама не була вакантною) відбуваються під керівництвом Тетяни Щербак.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024