На Іваничівщині затримали чоловіка, який вивозив сміття на стихійне сміттєзвалище

01 Травня 2020, 17:15
1550

На Іваничівщині шукали паліїв сухої трави та людей, які вивозять сміття та стихійні сміттєзвалища.

Працівники Іваничівського районного сектору управління ДСНС у Волинській області 28 квітня сумісно з державним інспектором державної екологічної інспекції у Волинський області, керівником Іваничівського відділення поліції Горохівського відділу поліції ГУ НП у Волинській області та старостою Заболотцівського старостинського округу Литовезької сільської ради провели чергову перевірку населених пунктів району, - інформують на сторінці Іваничівського відділення поліції у фейсбуці.

Під час рейду по території Литовезької сільської ради за межами населеного пункту в місці стихійного сміттєзвалища, організованого поблизу селища Благодатне, працівники поліції виявили особу, яка здійснювала вивіз сміття.

У ході спілкування з останнім та перевірці документів було встановлено, що чоловік є жителями селища Благодатного. Чоловік пояснив, що неодноразово бачив, що його односельці теж викидають на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище.

Поліцейські Іваничівського відділення поліції склали протокол на дану особу про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські наголошують, що у відповідності до ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на об'єктах благоустрою (до яких відносяться, зокрема, території загального користування) забороняється: вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Під час рейду були проведені профілактичні бесіди з громадянами щодо запобігання пожеж в екосистемах, відповідальність за порушення правил благоустрою та норм екологічного законодавства. В ході бесід вручено листівки з роз’ясненням про адміністративну відповідальність за вищезгадані діяння. Подібні рейдові перевірки будуть здійснюватися протягом всього пожежонебезпечного періоду.



 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024