Вербна неділя та Великдень у Нововолинську: богослужіння згідно графіків і без присутності вірян

10 Квітня 2020, 19:05
Під час зустрічі 2209
Під час зустрічі

Мешканців Нововолинська просять на великодні свята залишатися вдома, особливо літніх людей і тих, хто перебуває на самоізоляції.

Це стало відомо під час зустрічі першого заступника міського голови, секретаря ради Андрія Сторонського з керівниками релігійних організацій міста, на якій обговорили питання відзначення великих християнських свят: Вербної неділі та Світлого Христового Воскресіння.

На нараді вели мову про обмеження відвідування церков у ці святкові дні. Храми залишаються духовним осередком для спілкування з вірянами. Хоча там проходитимуть Богослужіння згідно графіків, однак без особистої присутності вірян. Одночасно можуть знаходитись не більше десяти осіб. Святкові Літургії також транслюватимуть у режимі онлайн.

Священнослужителі нововолинських церков говорили про те, що з розумінням ставляться до ситуації, намагаючись дотримуватися запобіжних заходів, які сьогодні регламентовані законодавством України та прийнятими документами на місцевому рівні. Наголошувалося й на тому, що таїнство сповіді й причастя обмежені. Його можна буде провести по завершенню карантинних заходів.

Андрій Сторонський закликав нововолинців залишатися вдома. Особливо це стосується літніх людей і тих, хто перебуває на самоізоляції чи має ознаки респіраторних захворювань. А, якщо все ж вирішили іти за освяченням верби чи великоднього кошика, то щоб це робив лише хтось один з родини.

У Вербну неділю після завершення Богослужіння освячену вербу з 12  до 16 години священники  роздадуть усім охочим. Церковні ворота будуть відкриті. Варто наголосити, що необхідно дотримуватися  норм карантину, та «соціальної дистанції».

 Т.в.о. начальника сектору превенції Оксана Цицора, яка була присутня на нараді, повідомила, що правоохоронці слідкуватимуть за дотриманням громадського порядку біля храмів.

Про деталі освячення великодніх пасок у мерії повідомлять згодом, адже, зважаючи на обставини, які складаються з поширенням коронавірусу, можливі зміни.

Читайте також: У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024