Колишній настоятель храму в Низкиничах повідомив, що хворіє, але не уточнив чим

09 Квітня 2020, 15:00
Владика Павло 884
Владика Павло

У Києво-Печерській лаврі підтвердили 26 нових випадків коронавірусу, тож загальна кількість хворих священнослужителів у монастирі - вже 30. 

Про це йдеться на сайті BBC Україна.

«Зазначу - з нових випадків за минулу добу - 26 у Києво-Печерській лаврі. Складно уявити, який може бути ланцюг передачі інфекції», - заявив пан мер Києва Віталій Кличко. 

У Києво-Печерській лаврі 4 квітня провели тестування на коронавірус братії монастиря, а також її намісника митрополита Павла. Спочатку у чотирьох з них виявили коронавірус. Однак, чи є серед них намісник, офіційно невідомо.

У відеозверненні митрополит Павло сказав, що хворіє, але не визнав прямо, що в нього коронавірус. На період карантину богослужіння у лаврі будуть проводити у закритому режимі - без допуску до храмів вірян. Богослужіння будуть показувати в інтернеті. Перед тим намісник лаври закликав вірян ходити до храму і не боятись коронавірусу.

Києво-Печерська лавра є однією з найбільших православних святинь. Вона перебуває в користуванні УПЦ Московського патріархату.

В останні дні з'являється все більше повідомлень про хворих на коронавірус священнослужителів. В умовах карантину влада намагається обмежити функціонування храмів. 8 квітня влада заявила про заборону парафіянам відвідувати служби. Ходити у храм можна не більше двом вірянам одночасно, коли там не відбуваються літургії.

Читайте такожКолишній настоятель храму в Низкиничах похвалився, як прокльоном «вбив» кілька людей

Хай шукають, може, комусь навесні потрібен гній: колишній настоятель храму в Низкиничах про обшуки СБУ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024