На Іваничівщині чоловік ловив рибу забороненим знаряддям

05 Квітня 2020, 13:20
1012

Днями чоловік ловив рибу забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, яке не передбачене Правилами рибальства – «ятером».

Інцидент стався на річці Західний Буг, поблизу села Мовники Іваничівського району, – повідомляє Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. На громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП.

Матеріали справи направлено до районних судів для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

З 1-го квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчищення русла річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: Волинянам нагадують про заборону риболовлі біля ліній електропередач

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024