Години «для сеньйорів» та закриті парки – у Польщі посилили карантинні заходи

01 Квітня 2020, 13:30
2448

З 1 квітня у Польщі ввели чималий список обмежень, аби запобігти поширенню COVID-19 серед населення.

Про це інформує у Twitter міністерство охорони здоров’я Польщі.

Відтепер у сусідній державі виходити з дому можна лише на роботу, в магазин, аптеку, щоб допомогти близьким людям. Ходити можна лише по одному. Діти до 18 років на вулиці можуть знаходитися виключно в присутності батьків. Відстань між двома людьми – не менше 2 метрів. Виключення лише для людей з обмеженими можливостями та дітей до 13 років.

З 1 квітня закриті парки, сквери, бульвари, дитячі та спортивні майданчики. В транспорті з кількістю місць для сидіння більше ніж 9 може їхати лише 50% від кількості місць для сидіння. Забороняють збиратися більше як 2 людям (крім членів родини). На роботі це обмеження не діє, проте роботодавець має забезпечити відстань 1,5 метри між працівниками та індивідуальні засоби захисту.  

В крамницях можуть знаходитись в три рази більше людей, як є чинних кас. Наприклад, працює 5 кас, в торговому залі має право знаходитись 15 осіб. З 10 до 12 запровадили так звані години «для сеньйорів» – вхід в магазин лише для людей 65+ років. Магазин має забезпечити всіх покупців рукавичками. 

Перукарні, салони краси - закриті. Надавати такі послуги на дому теж заборонено. На будь-яких релігійних обрядах – максимум 5 осіб.

Кордони відкриті лише для громадян Польщі, осіб з дозволами на проживання, картами Поляка, дипломатів та водіїв, що доставляють товари.

Освітні, культурні та спортивні заклади й далі закриті. Ресторани та кафе працюють лише на доставку та винос.

Готелі працюють лише для осіб, що знаходяться на карантині, лікарів та людей, що перебувають у робочих відрядженнях.

Якщо людина знаходиться в домашньому карантині, то в карантині знаходяться всі, хто живе разом з нею. Виходити з дому особам в карантині заборонено.

За всім тотальний контроль, за порушення правил карантину – штрафи від 5 до 30 тисяч злотих.

Читайте також: У Польщі збільшується кількість хворих на коронавірус

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39