У Нововолинську працюватимуть мобільні бригади для боротьби з коронавірусом

31 Березня 2020, 17:15
Мобільна бригада 958 Джерело: Фото ілюстративне
Мобільна бригада

У Нововолинську діятимуть 5 мобільних медичних бригад, які будуть виїжджати на виклики, пов’язані з коронавірусом.

З них 4 – для дорослого населення та одна – для дітей. Про це розповіла Нововолинськ.com головна лікарка Нововолинського центру ПМСД Ольга Попіка.

За її словами, до складу кожної бригади входить лікар і медсестра, а також водій, який їх возитиме. Ці мобільні групи спеціально створені для того, щоб мінімізувати доступ пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію до амбулаторій центру ПМСД, до пацієнтів, які там перебуватимуть, і до медичного персоналу.

Медичні бригади виїжджатимуть на виклики, пов’язані з наданням медичної допомоги пацієнтам з підозрою на коронавірусну інфекцію. Лікар оглядатиме захворілого та проводитиме діагностику захворювання. Зокрема, робитиме швидкі тести на Сovid-19 та братиме мазки на дослідження полімеразної ланцюгової реакції.

«Якщо до лікарів телефонуватимуть пацієнти з підозрою на коронавірус, то ця інформація передаватиметься в адміністрацію центру ПМСД. Провівши детальний епіданаліз, до цих захворілих буде скеровуватись мобільно-медична бригада, яка приїжджатиме до пацієнта з підозрою на Сovid–19 в захисному одязі й оглядатиме його. Спочатку будуть проводити тестування на грип типу А та В, щоб відразу виключити це захворювання, а опісля на інфекцію COVID-19. І обов’язково братимуться мазки на полімеразну ланцюгову реакцію, бо швидкі тести – не достовірні й вони можуть помилятись», – зазначила Ольга Попіка.

Вона зауважила, що навіть, якщо пацієнт з підозрою на коронавірусну інфекцію прийде під амбулаторію, то його направлятимуть в кабінет, де сидітиме команда медиків цих мобільних груп.

Наразі для членів цих мобільних медичних бригад проводяться спеціальні навчання, аби вони виробили чіткі алгоритми дій, та опанували діагностику коронавірусу.

Читайте також: Як у Нововолинську контролюють містян, які повернулися з-за кордону

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024