Як у Нововолинську контролюють містян, які повернулися з-за кордону

31 Березня 2020, 11:30
1415

У Нововолинську правоохоронці ретельно стежать, аби містяни, які недавно повернулися з-за кордону впродовж 14 днів дотримувалися самоізоляції.

Так, місцеві поліцейські проводять з такими містянами профілактичну роботу в телефонному режимі, або ж спеціальна рейдова група ходить по помешканнях нововолинців і контролює чи дотримуються вони самоізоляції, – інформує Нововолинськ.com.

Також їх закликають у разі необхідності не йти в лікарню чи до сімейного лікаря, а викликати екстрену швидку допомогу, або ж контактувати з медиками через телефон.

Окрім цього, правоохоронці роз’яснюють цим ново волинцям відповідальність за порушення правил карантину.

Відтак, у разі невиконання умов, осіб можуть притягнути до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП (порушення умов карантину).

За словами старшого дільничного офіцера поліції нововолинського відділення поліції Оксани Цицори, порушникам загрожує штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

«Наразі випадків порушення самоізоляції у Нововолинську виявлено не було. Однак, при перевірці деяких містян було уточнено місце проживання, бо вони вказували місце реєстрації, а фактично проживають за іншою адресою. Ми спілкуємось з громадянами, які нещодавно повернулись з-за кордону, просимо вийти їх на балкон, або ж на безпечну від нас відстань. Попереджаємо цих людей про необхідність самоізоляції та розповідаємо, як саме потрібно себе поводити в умовах ізоляції», – розповіла вона.  

Нагадаємо, віднедавна Держприкордонслужба почала формувати й розсилати списки мешканців, які нещодавно повернулися з-за кордону. Їх отримують лабораторні відділи, які, у свою чергу, передають їх правоохоронцям. Такі дані вже має і Нововолинське відділення поліції.

Нововолинська поліція також нагадує, що на час карантину громадянам заборонено збиратися у групи, більше 10 людей.

Рейди будуть проводитися і надалі з метою вжиття належних протиепідемічних заходів задля профілактики поширення коронавірусу.

Читайте також: Іваничівців, які повернулися з-за кордону, просять самоізолюватися







 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024