У мешканки Іваничівщини експрес-тест на COVID-19 показав негативний результат

26 Березня 2020, 14:25
Тест на коронавірус 1108
Тест на коронавірус

У Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги звернулася жінка, яка нещодавно повернулася з Єгипту, з симптомами ГРВІ.

За інструкцією МОЗ, пацієнтці поставили підозру на коронавірус, однак поки вона не підтвердилася: експрес-тест показав негативний результат, – інформує БУГ.

Як розповіла головна лікарка центру ПМСД Ольга Попіка, мешканка села Тишковичі Іваничівського району звернулася в амбулаторію №4, в якій у неї укладена декларація з сімейним лікарем. Жінка хворіє 6-й день, має симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції: підвищена температура, сухий кашель.

«Зробили тести на грип типу А та В та коронавірус. Результати виявилися негативними. Ми діємо згідно з алгоритмом від МОЗ. Так як жінка повернулася з-за кордону і має ознаки ГРВІ, зроблені тести. Попри негативний результат, відібрані мазки направлені в обласну лабораторію для діагностики шляхом полімеразної ланцюгової реакції», – розповіла лікарка.

Експрес-тест на COVID-19 ефективний на 5-7 день хвороби, розповідає Попіка. Однак похибка може бути від 87-90%.

Тести на коронавірус проводять лише за наявності анамнезу. Медики мають чіткий алгоритм дій.

«Пацієнтка приїхала самостійно в лікарню, однак заразити нікого не встигла б. Та ми наполегливо просимо, у разі виявлення симптомів ГРВІ, якщо людина є в групі ризику (повернулася з-за кордону), телефонувати сімейному лікарю або на гарячу лінію Нововолинського ЦПМД +380932579215», – наголосила Ольга Попіка.

Нагадуємо, рейдова група у складі представників від поліції та виконавчого комітету міськради у Нововолинську проводить профілактичну роботу серед громадян, які повернулися із-за кордону.

Читайте також: На Волині – перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024