У Нововолинську порушник карантину може заплатити до 30 тисяч гривень штрафу

23 Березня 2020, 18:25
Порушення карантину 1200
Порушення карантину

У Нововолинську в період карантину зафіксували вже другий випадок порушення правил карантину.

Цього разу адмінпротокол за статтею 44. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення склали на 30-річного нововолинця, – інформує Нововолинськ. com.

Чоловік, не зважаючи на заборону і попередження адміністратора магазину, що наразі в приміщенні уже знаходиться 10 людей, а тому потрібно трішки зачекати поки хтось з них вийде, все одно зайшов в магазин, і влаштував там скандал: ображав інших людей та гучно лаявся.  

Наразі нововолинцю загрожує чималий штраф – від 17 до 30 тисяч гривень штрафу.

«Чоловік 1989 року народження не лише порушив статтю 44. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто порушення правил щодо карантину людей, а й вчинив у магазині хуліганські дії. В результаті своєю поведінкою він порушив пункт 5 рішення 75 виконавчого комітету Нововолинської міськради від 16.03. 2020 р. та статті 44. 3 і 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тому на нього було складено відповідні адмінпротоколи», – розповів т.в.о начальника Нововолинського відділення поліції Василь Бучинський.

Окрім цього, за його словами, наразі у місті ведеться посилене патрулювання, завдяки чому викрито все більше адміністративних правопорушень: дрібні хуліганства, куріння у невстановлених місцях, розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, неправдиві повідомлення в поліцію, непокора правоохоронцям та не належне виховання дітей.

«Більше складено протоколів за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це дрібне хуліганство – 6 за тиждень. Також було виявлено 9 порушень за статтею 175 – куріння у невстановлених місцях. Ще впродовж цього тижня зафіксовано 39 фактів розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях. А це в 4 рази більше ніж у попередні тижні. Було 18 випадків неправдивого повідомлення в поліцію, 3 ситуації непокори правоохоронцям. Окрім цього, ми склали низку протоколів на батьків за не належне виховання дітей», – повідомив головний поліцейський міста.

Також правоохоронці зафіксували 4 випадки керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. До речі, горе-водії у своє виправдання кажуть, що вживали алкоголь саме через поширення коронавірусу.

Читайте також: Поліція знайшла зловмисників, які обікрали склад у Бужанці

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39