З якими запитаннями звертаються люди на «гарячу лінію» нововолинської «первинки»

23 Березня 2020, 18:00
«Гаряча лінія» 1005
«Гаряча лінія»

Уже тиждень у Нововолинському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює довідкова служба з питань профілактики коронавірусної інфекції.

За цей час на «гарячу лінію» звернулись понад півсотні громадян, – повідомляє відділ інформаційної політики Нововолинської міськради у фейсбуці.

«Як повідомила головний лікар цієї медичної установи Ольга Попіка, за цей період звернулося 52 громадянина. Серед них вісімдесят вісім відсотків – пацієнти, котрі не виїжджали за межі нашої країни, але мали ознаки гострих респіраторних захворювань.

Чотири відсотки від загальної кількості тих, хто звернувся на гарячу лінію, – громадяни, які повернулися з-за кордону. Вони цікавилися тим, як правильно дотримуватися режиму самоізоляції.

Вісім відсотків телефонували громадяни з приводу роз’яснень та надання інформаційно-довідкової інформації, зокрема, запитували про природу походження коронавірусу, основні його симптоми, чи потрібно носити маски тощо.

Нагадуємо, телефон «гарячої лінії» +380932579215 працює щоденно з 8.00 до 21.00 год. Фахівці нададуть вам кваліфіковані консультації і поради та скажуть, як правильно діяти, коли є підозра на коронавірусну інфекцію.

Пам'ятаймо, що наша безпека залежить від самосвідомості та мудрих рішень», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, постановою Уряду введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень

Читайте також: Іваничівців, які прибули з-за кордону, просять зв'язатися зі своїм сімейним лікарем

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024