Підприємець подарував Нововолинській лікарні апарат для штучної вентиляції легень

20 Березня 2020, 13:10
1828

Нововолинська лікарня поповнилась новим апаратом для штучної вентиляції легень.

Медобладнання, яке використовують для важко хворих пацієнтів із дихальною недостатністю, подарував лікарні   підприємець Віталій Бадзюнь, – інформує Нововолинськ. com.

Після розмови із друзями, що мешкають в Італії, яка нині бореться за життя своїх громадян, сім’я Бадзюнів прийняла рішення допомогти місту і громаді, придбавши обладнання, яке може рятувати і нововолинців.

«У нас є знайомі в Італії. І вони розповіли, що там є все, окрім цих апаратів. Тому в мене й виникла ідея – придбати для нововолинської лікарні такий апарат. Порадились з дружиною і відразу зателефонували до спеціаліста, вибрали із декількох запропонованих варіантів модель, поспілкувались із головним анестезіологом Хмельницької обласної лікарні, там їх декілька є і вони ними вже давно користуються. Він нам порекомендував цей апарат і я в цей самий день його купив», – розповів Віталій Бадзюнь.

Купили й і доставили медобладнання до місцевого медзакладу буквально за три дні. Ціна питання майже 300 тисяч гривень. Головний лікар Віктор Мороз подякував родині меценатів і зауважив, що цей апарат в лікарні, уже 11-й.

«Ми не знаємо, чого чекати. На скільки піде розвиток цього захворювання. Чи це будуть поодинокі випадки чи їх буде багато. Коли в захворілого виникає легенева недостатність і вона не може самостійно дихати, тоді її життя на пряму залежить від цього апарату. Зараз в нас є 10 апаратів. Цей вже 11-ий. Найстарішому – 15-16 років і до дворічної давності. А це означає, що 11 хворих можуть одночасно бути на штучній вентиляції легень», – зазначив лікар.

Головне, на чому наголошують і медики, і спонсори, цим своїм кроком хотіли би й інших підприємців спонукати готуватися до зустрічі коронавірусу разом. Адже спрогнозувати, наскільки масовим буде його поширення саме тут,  у нашому місті, не може ніхто. Проте чітко можна сказати, що зволікання – не на користь нікому.

Тому і Віктор Мороз, і Віталій Бадзюнь закликають нововолинців дотримуватись карантину й усіх профілактичних заходів, а особливо уникати місць масового скупчення людей. А ще краще без гострої потреби не виходити на вулицю взагалі.

Долучитись до надання благодійної допомоги лікувальним закладам для боротьби з захворюваннями, що викликає коронавірус, можуть усі охочі. Кошти будуть використані для придбання спеціальної медичної апаратури: перш за все апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та антисептичних засобів
Кошти можна переказати на рахунок членської благодійної організації «Регіональна лікарняна каса»:
м. Нововолинськ
Р/Р – UA25 303440 00000 26000316043001
в АТ КБ «Приватбанк»
Код ЄДРПОУ – 25816719
Призначення платежу: благодійний внесок для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: На Іваничівщині поліція перевіряє, як дотримуються правил карантину





 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024