На Іваничівщині поліція перевіряє, як дотримуються правил карантину

18 Березня 2020, 18:45
2408

Працівники Іваничівського відділення поліції спільні з представниками органів місцевого самоврядування району та ОТГ посилили превентивну роботу та контроль за дотриманням законодавства, попередження можливих спалахів інфекційного захворювання.

Про це йдеться на сторінці відділення у фейсбуці.

Поліцейські проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу серед жителів району, а також в підприємства, установах та організаціях, щодо важливості дотримання тимчасових обмежень зазначених у вказаній постанові. 

Іваничівське відділення поліції інформує, що за порушення карантинних заходів передбачена відповідальність. Зокрема стаття 44-3 КУпАП – порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями карається штрафом для громадян складає від 17 тисяч до 34 тисяч грн, а для посадових осіб — від 34 тисяч до 170 тисяч грн. Також було внесено зміни до ст. 325 КК України, зокрема було посилення кримінальної відповідальності за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними шляхом збільшення розміру штрафу від 1700 грн. до штрафу у розмірі від 17 тисяч до 51 тисячі грн, а також встановлення покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

З метою забезпечення контролю за дотриманням карантинних заходів створено додаткові наряди поліції по охороні громадського порядку.

На момент карантинних заходів особистий прийом громадян в адміністративні будівлі Іваничівського ВП обмежується. Громадянам, які мають бажання звернутися до відділення поліції, прохання попередньо повідомляти за тел. 2-18-86.

Нагадаємо, Верховна Рада постановила звільнити від ПДВ лікарські товари і медичні вироби та ввела відповідальність за порушення карантину.

Читайте також: Штраф та обмеження волі: що «світить» за порушення правил карантину

Уряд обмежив пасажирські перевезення та роботу закладів громадського харчування через коронавірус

Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та встановила доплати медикам



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024