У Нововолинську збільшилась кількість кримінальних правопорушень

27 Лютого 2020, 16:35
923

У Нововолинську обговорили криміногенну ситуацію та результати службової діяльності Нововолинського відділення поліції, діяльність місцевої прокуратури.

Сталося це на черговій сесії Нововолинської міської ради, яка відбулася 27 лютого, – інформують на сторінці Нововолинської міської ради у фейсбук.

Виконувач обов’язки начальника Нововолинського відділення поліції Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області Василь Бучинський поінформував, що торік у місті зареєстровано 7812 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення. У середньому за добу надходить від 19 до 25 заяв. До ЄРДР внесено 1370 кримінальних правопорушень (без врахування закритих), у т.ч. 325 – тяжких та особливо тяжких. Рівень злочинності на 10 тисяч населення складає 134 кримінальні правопорушення, у т.ч. тяжких та особливо тяжких – 56.

У порівнянні з попереднім роком збільшилась кількість кримінальних правопорушень, зокрема, незаконне позбавлення волі або викрадення, крадіжки з транспортних засобів, розбій, вимагання, порушення правил безпеки дорожнього руху, злочини у сфері господарської діяльності та інше.

Депутати поставили правоохоронцю чимало запитань і водночас обіцяли підтримку.

До речі упродовж останніх років виділялися кошти з міського бюджету на придбання планшетів, моніторів, комп’ютерної техніки для місцевого відділення поліції. Цьогоріч планується надати фінансову допомогу у сумі 500 тис грн. на реконструкцію ізолятора тимчасового утримання.

Підсумував обговорення міський голова Віктор Сапожніков. Він зауважив, що загалом задоволений роботою новопризначеного керівника Нововолинського відділення поліції. Однак, працювати є над чим.

На переконання міського голови, у Нововолинську повинен бути самостійний підрозділ поліції, тобто має бути створений Нововолинський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, який на даний період функціонує у структурі Володимир-Волинського відділу поліції .

«Це - об’єктивна необхідність. Спільними зусиллями маємо це зробити. Хоча треба продовжувати практику залучення до рейдів працівників роти поліції особливого призначення, патрульної поліції, національної гвардії», – наголосив Віктор Сапожніков і запропонував звернутися до обласної ради та обласної державної адміністрації з проханням про відновлення у нашому місті відділу поліції замість нині діючого відділення.

Міський голова акцентував увагу на важливому питанні, що стосується встановлення відеокамер. Нині вулиці міста знаходяться під наглядом більш як 60 засобів відеоспостереження, які виведені на монітор черговому міського відділу поліції. Усі вони обслуговуються коштом міста. Загалом планується встановити понад 120 відеокамер.

Читайте також: Пішов з посади очільник поліції Нововолинська





Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024