Засуджений за вбивство нововолинянки Катерини Литкіної хоче, щоб його захищали два адвокати

24 Лютого 2020, 14:15
884

У Рівному в суді планували розглянути апеляційну скаргу, яку подали адвокати засуджених за вбивство неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної

На засіданні були присутні два адвокати Назара Статочнюка і Максима Терлецького, батько вбитої дівчини Сергій Литкін, – інформує БУГ.

На засідання також прибула перекладач – асистент кафедри слов’янської філології Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Нагадаємо, попереднє і перше засідання у Рівненському апеляційному суді пройшло 28 листопада. Однак через відсутність перекладача для Максима Терлецього, за його заявою, було перенесено розгляд справи.

Під конвоєм в судову залу доставили Терлецького та Статочнюка, яких нагадаємо, було засуджено Ковельським міськрайонним судом до 13 років 6 місяців та до 14 років 6 місяців позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, адвокати подали по дві апеляційні скарги і просять скасувати вирок і призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції.

Суд розглянув питання про відкладення судового розгляду справи: Терлецький хоче, щоб його захищали два адвокати.Через відсутність другого захисника засідання перенесли. За словами його колеги, адвокат не з’явився, бо попередньо суд мав відбутися 20 лютого, а через перенесення його на 4 дні пізніше, вийшли певні «накладки».

Захисник Терлецького Дягель просив відкласти судовий розгляд. Сам Терлецький через перекладача також заявив, що не бажає, щоб слухання відбувалося за відсутності адвоката.

Судді зауважили, що несерйозно з боку адвоката Ковальова жодним чином не попередити про відсутність, адже зібралися всі учасники процесу і можна було б розглядати справу.

Батько вбитої дівчини, який змушений долати сотні кілометрів на суд та щоразу згадувати жахливі події, був проти перенесення слухання.

Та аби не порушувати право обвинуваченого на захист, колегія суддів, заслухавши думку учасників засідання, ухвалила перенести розгляд кримінального провадження на 16 березня.

Читайте також: Суд виніс вирок винним у вбивстві Каті Литкіної






 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024