Вічна пам'ять і слава: у Нововолинську вшанували Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2020, 18:15
1007

У Нововолинську у день шостої річниці Євромайдану біля фотостели Небесної Сотні зібралися духівники, містяни та представники влади, щоб віддати шану героям, вклонитися їх пам'яті і помолитися за упокій їхніх світлих душ.

Про це інформує відділ інформаційної політики Нововолинської міської ради у фейсбук.

Заупокійну літургію за загиблими відслужив благочинний Нововолинського благочиння, настоятель Свято- Духівського Собору, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес та духовенство храмів Нововолинська, а присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

«За весь період протистоянь Майдан став символом єднання та душею нації. Саме там народжувалася нова Україна. Віра та мужність були духовним щитом українських борців, яких не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні водомети, ні людська жорстокість. Їх назвали небесними ангелами. Серед них і наш земляк Сергій Байдовський. У свої молоді роки він уже мав ідеї, в які так щиро вірив і за які заплатив найбільшу ціну, бо зрадницька куля обірвала життя у розквіті літ», – сказав, звертаючись до учасників заходу, перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський. 

На завершення заходу до фотостели Небесної Сотні та до меморіальної стели загиблим учасникам АТО вдячні нововолинці поклали квіти.














 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024