Судили пенсіонера, який у Нововолинську збив мотоцикліста

11 Лютого 2020, 12:30
Судили пенсіонера, який на Волині збив мотоцикліста 854
Судили пенсіонера, який на Волині збив мотоцикліста

Нововолинський міський суд визнав винним пенсіонера, у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, під час якої постраждав кермувальник мотоцикла.

Про це, посилаючись на вирок суду, інформує Нововолинськ.com.

Так, 31 березня 2019 року близько 9 години 50 хвилин, керуючи автомобілем марки «Opel Astra G», обвинувачений, рухаючись по вул. Героїв АТО міста Нововолинська, у напрямку до перехрестя вул. Сонячної, порушив правила дорожнього руху. Під час здійснення повороту, не надав перевагу зустрічному транспортному засобу, та допустив зіткнення із мотоциклом марки «ALFA РМ 110-4».

У результаті потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до ампутації нижньої кінцівки. Правопорушник відшкодував кермувальнику мотоцикла 13 тисяч гривень.
В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину.

Призначаючи покарання суд врахував тяжкість вчиненого обвинуваченим злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

До обставин, що пом`якшують покарання суд відносить часткове відшкодування завданого збитку, вчинення злочину особою похилого віку. Натомість обставин, які обтяжують покарання – не встановлено.
В результаті суд визнав мешканця Червонограда винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами тривалістю 2 роки. Однак, на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.
Окрім цього, з обвинуваченого стягнули в дохід держави 6249 грн. 91 коп. витрат закладу охорони здоров`я за лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення. 

Читайте також: В аварії, що сталася на волинській трасі, загинув житель Нововолинська
 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39