Школяр з Іванич написав листа президенту і попросив не закривати Будинок школяра

06 Лютого 2020, 17:31
Будинок дитячої та юнацької творчості в селищі Іваничі 5150 Джерело: Фото з архіву
Будинок дитячої та юнацької творчості в селищі Іваничі

В інстаграмі опублікували лист 13-річного Богдана Матвійчука до Президента України з проханням не закривати Будинок дитячої та юнацької творчості в селищі Іваничі.

Лист опубліковано на сторінці освітнього порталу vseosvita.

«Будинок дитячої та юнацької творчості в смт. Іваничі під загрозою закриття. За збереження закладу виступають всі, а найбільше – його вихованці. Життя у Будинку дитячої та юнацької творчості могла б вирувати й надалі, якби адміністрації не надійшов лист про його ліквідацію. За словами в. о. начальника відділу освіти та молоді Жанни Кеби, заклад закривають через відсутність фонду оплати праці. Ліквідаційний процес триває 2 місяці, а це значить, що 24 лютого Іваничівський БДЮТ закриє двері для 165 вихованців. До прикладу, у 2014-2015 роках у БДЮТ функціонував 141 гурток, що об’єднував 2 411 вихованців.

Директорка вважає, що заклад міг би функціонувати до кінця навчального року, аби працівники встигли знайти нову роботу. Наразі кількість педагогів скоротилась до мінімуму – тобто 5 осіб. Але жоден ОТГ не забирає їх під своє «крило», – йдеться у дописі.

У коментарі виданню БУГ голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк зазначив, що йде процес ліквідації установ на районному рівні. По завершенні вони будуть прийняті на баланс селища. Керівники гуртків і працівники БДЮТ залишаться на своїх посадах з відповідною оплатою праці.

«Ми будемо чекати ліквідаційного періоду – 2 місяці. Після 24-го лютого ми готові прийняти на баланс будинок школяра. Установа ввійде до складу комунального закладу «Цент культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради». Селищна рада планує зберегти та розширити дитячі гуртки, які функціонують у Будинку дитячої та юнацької творчості », – говорить Федір Войтюк.

Нагадаємо, Центр культури, дозвілля та спорту утворили в Іваничах, щоб взяти на баланс установи районної власності та прийняти працівників на роботу.

«Районна рада прийняла рішення про ліквідацію установ, а не передачі їх на баланс селища. Триває ліквідаційний період. Іваничівська селищна рада взяла в оренду всі установи, крім будинку школяра. Та всіх працівників готові прийняті на роботу в центр культури, дозвілля та спорту на гурткову роботу. Там чотири працівника. Так, вони втрачають статус педадогічних, але діти зможуть далі відвідувати гуртки», –  розповів голова іваничівської громади.

Читайте також: «Продати якесь село в рабство, щоб утримувати район»: на Іваничівщині проблеми з фінансами

На фото - лист Богдана Матвійчука і роботи вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості в Іваничах.


1



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024