Суд зглянувся над нововолинцем, який вчинив серію крадіжок

04 Лютого 2020, 18:15
Суд зглянувся над волинянином, який вчинив серію крадіжок 911
Суд зглянувся над волинянином, який вчинив серію крадіжок

За серію крадіжок нововолинець ризикував потрапити за ґрати на 2 роки. Адже саме такий вирок зловмиснику виніс Нововолинський міський суд за вчиненні ним злочини.

Однак, суд зглянувся над чоловіком і звільнив його від відбування покарання, якщо протягом двох років не вчинить нового злочину, – інформує Нововолинськ. com.

Так, ще на початку вересня 2018 року, чоловік зайшов у спальню кімнату на другому поверсі будинку, де із шухляди комоду викрав дві золоті прикраси на загальну суму 6 тисяч гривень. Переконавшись, що його дії залишились не викритими, нововолинець через місяць знову зайшов у спальню вищевказаного будинку, де із цього самого місця вкрав жіночу золоту каблучку, вартістю 4 тисячі гривень. Однак, на цьому зловмисник не зупинився і через кілька днів знову обікрав це й же будинок. Однак, цього разу викрав гроші. Зокрема, із шафи-купе вийняв кошти в сумі 1000 польських злотих, на загальну суму 7150 гривень, чим спричинив потерпілій майнову шкоду на загальну суму 17150 гривень.

Крім того, 17 жовтня 2018 року, зловмисник обікрав ще один будинок. Так, із шухляди письмового столу таємно викрав гроші в сумі 8 тисяч гривень.

Пізніше, правоохоронці з’ясували, що нововолинець вчинив інші злочини, а тому відкрили кримінальне провадження за за ч.1 та ч.2 ст.185 КК України. 

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю. Чоловік зізнався, що виручені кошти від викраденого витратив на гральні автомати. А також повідомив, що одній із потерпілих завдану шкоду компенсував повністю, а іншій поки що частково, однак, пообіцяв, що пізніше відшкодує їй усю суму повністю.

Розглянувши усі деталі та обставини справи, суд призначив зловмиснику покарання у виді позбавлення волі на строк два роки.

Однак, при призначенні покарання суд враховав не лише тяжкість вчинених ним злочинів, які є злочинами середньої тяжкості, а й низку пом`якшуючих вину обставин. А це: нововолинець посередньо характеризується по місцю проживання, має постійне місце проживання, виховує малолітнього сина, вперше притягається до кримінальної відповідальності, а також щире розкаяння.  Саме тому прийшов до висновку, звільнити чоловіка від відбування покарання, якщо протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Окрім цього, суд зобов’язав зловмисника відшкодувати майнову шкоду потерпілим. Зокрема, 11 тисяч 150 гривень та 4 тисячі гривень витрат на професійну правничу допомогу, а всього 15 тисяч 150 гривень.

Читайте також: Чоловік, який вкрав телефон у Нововолинську, може сісти за ґрати на шість років

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024