Стало відомо, кого приєднають до Нововолинської ОТГ

24 Січня 2020, 11:00
1431

Днями відбулося засідання робочої групи, створеної при Волинській облдержадміністрації, яка визначає модель територіальної реформи Волинської області базового рівня. 

Перспективний план формування територій громад Волинської області сформований уже остаточно, – інформує Нововолинськ. com.

Участь у нараді взяли народні депутати України від Волинської області, які представляли свої округи, члени регіонального відділення Асоціації міст України, представники районів та облдержадміністрації.

Вони запропонували внести у Перспективний план розвитку Волинської області деякі зміни. Однак, як запевнив заступник міського голови Олександр Громик, Нововолинська вони не стосуються.

Згідно перспективного плану, Нововолинськ об’єднається з прилеглими до нього Грядівською та Грибовицькою сільськими радами, а також з селищем Благодатне.

«Пропозиції, які були напрацьовані, – уже сформовані й будуть до кінця цього тижня надіслані в Кабінет Міністрів України. І, відповідно до них, вносяться зміни у Перспективний план розвитку Волинської області. Але Нововолинськ залишається при позиції, яка вже діє в цьому документі», – розповів Олександр Громик.

За його словами, ідея укрупнення ОТГ, згідно з якою до Нововолинська могли б доєднатися не лише Грибовиця, Благодатне та Гряди, а й уже створені об’єднані територіальні громади, які знаходяться поруч – Литовезька та Поромівська на засіданні робочої групи підтримана не була.

«Інформація, що до Нововолинська будуть приєднувати Поромівську та Литовизьку ОТГ уже не актуальна. Усі новостворені ОТГ залишаються у тому форматі , у якому й були до цього часу», – зауважив заступник міського голови.

Нагадаємо, депутати Поромівської сільської ради сьомого скликання прийняли Звернення до вищого керівництва держави й області щодо незгоди з можливістю включення їхньої громади до Нововолинської ОТГ, яке підтримали і депутати міської ради Нововолинська, адже вважають, що це об’єднання нічого, окрім додаткових витрат не принесе.

Однак, як наголосив заступник міського голови Олександр Громик ці об’єднані територіальні громади повинні компенсувати витрати на утримання закладів освіти та культури шахтарського міста, у яких навчаються їхні мешканці та фінансувати надання медичних послуг у нововолинських закладах охорони здоров’я.  Однак, поки що така співпраця ще не налагоджена.

До речі, нова влада планує завершення адміністративної реформи – до кінця березня 2020 року.

Читайте також: Поромівську ОТГ хочуть приєднати до міста, мешканці громади – проти

Дві громади Іваничівщини – під загрозою існування

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024