Іран офіційно визнав, що «ненавмисно» збив український літак

11 Січня 2020, 11:00
811

Іран офіційно заявив, що «Боїнг» української авіакомпанії МАУ «ненавмисно» збили, адже іранські військові сприйняли його за ворожий об'єкт.

Як наголошують в заяві генштабу збройних сил Ірану у суботу зранку, причиною трагедії став людський фактор. Про це повідомляє ВВС Україна.

Через напругу у відносинах з США іранські військові «були у стані найвищої боєготовності». «У таких умовах та через людську помилку й ненавмисно збили літак», - йдеться у заяві.

Також у іранському генштабі пообіцяли, що всі причетні будуть притягнуті до відповідальності.

«Під час польоту літак опинився у безпосередній близькості від одного з важливих військових об'єктів Корпусу вартових Ісламської революції, за формою і по висоті польоту нагадував ворожий об'єкт», - пояснюють у заяві іранські військові.

Це ж підтвердив і міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф.

Він заявив, що катастрофа сталася через «людську помилку у період кризи, спровокованої авантюризмом США».

Заріф також висловив свої співчуття і вибачення сім'ям загиблих в авіакатастрофі.

Президент Ірану Хассан Роухані пообіцяв, що розслідування катастрофи «Боїнга» продовжать для встановлення причин «цієї величезної трагедії і великої помилки».

Він додав, що необхідно «усунути всі слабкі точки комплексів протиповітряної оборони й вжити необхідних заходів, щоб такі катастрофи ніколи не повторювалися».

Раніше Іран заперечував таку версію загибелі літака й наполягав на тому, що причиною були технічні несправності.

Нагадаємо, у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран – Київ».

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.  Серед них була уродженка Нововолинська Юлія Сологуб. 25-річна Юлія працювала бортпровідником.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024