Проїзд по Україні з квітня зроблять безкоштовним для школярів

10 Січня 2020, 11:30
3554

Програма мобільності української молоді стартує у квітні, повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В уряді обіцяють, що на першому етапі розроблять нормативно-правову базу та концепції програми мобільності молоді. У квітні між кількома регіонами України запустять перші пілотні проєкти.

«Уряд створює умови, щоб молодь була соціально активною, самостійною. Ми хочемо побороти ситуацію, коли чи не більш ніж половина молодих людей за останні три роки не виїжджало за межі області. Мобільність – позитивно впливає і на економіку, і на продуктивність праці», – заявив Гончарук.

У жовтні 2019 року міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що в Україні має запрацювати так звана програма «мобільності» школярів, що передбачає мандри учнів Україною коштом державного бюджету.

Повноцінно програма мобільності має запрацювати до кінця 2020 року.

З якою метою стартує програма мобільності:

  • Розвивати самостійність у дітей шкільного віку.
  • Можливість пізнавати різноманіття нашої Батьківщини.
  • Формувати більш свідому суспільну позицію молоді.

Для освітніх закладів – це чудові нові можливості для шкільних екскурсій. Тепер чимало діток зможуть побувати за межами свого міста чи села, не створюючи проблеми для сімейного бюджету. Також можливістю варто скористуватися батькам школярів, які разом з дітьми можуть частіше влаштовувати сімейний цікавий відпочинок у виїзному форматі.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024