«Люди року-2019»: хто з іваничівців став переможцем премії

23 Грудня 2019, 10:35
«Люди року-2019» 1184
«Люди року-2019»

В обласному центрі Волині відбувся довгоочікуваний захід, під час якого відкрили конверти з іменами переможців і вручити дипломи та статуетки кращим із кращих.

Червоний килим, вишукана зала, атмосфера успіху та перемоги – у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відшуміла головна патріотична подія – премія «Люди Року-2019. Волинь». Захід відбувся у рамках загальнонаціональної програми «Люди XXI століття».

«Цьогорічна премія «Люди року-2019. Волинь» мала назву «З Україною в серці»». Близько двох десятків номінацій знайшли своїх переможців. Це люди, гідні поваги та визнання, які зробили вагомий внесок у патріотичне, духовне та економічне життя нашого краю», – наголосила організаторка заходу Олена Бекеша.

Ірина Вахович та Олена Бекеша (зліва направо)
Ірина Вахович та Олена Бекеша (зліва направо)

Передувала урочистій частині церемонія «Червона доріжка», на якій всі охочі мали змогу не лише зробити фото на пам’ять, а й пригоститися келихом ігристого та смаколиками від партнерів заходу.





Музичну атмосферу створював піаніст-віртуоз Віталій Дячук. Святковий настрій дарували презентації партнерів Премії та новорічна ялинка, розташована у фойє драматичного театру.

Традиційно на Червоній доріжці відбулася благодійна акція «Бог у серцях». Як розповіла Олена Бекеша, за зібрані кошти вони придбають подарунки і відвідають дитячі притулки на новорічно-різдвяні свята.

Святковий настрій надавали церемоніальному дійству виступи відомих артистів: кавер гурти «Jazz-Mix» та «Re_Lab», співачка Уляна Степаненко, суперфіналіст талант-шоу «Голос. Діти» Ярослав Карпук, а також «Spivanochka Show».

«Jazz-Mix»
«Jazz-Mix»

«Spivanochka Show»
«Spivanochka Show»

Уляна Степаненко
Уляна Степаненко

Вели Премію шоумен Сергій Скулинець, який ще й виконав пісню «Мама», та режисерка телеканалу «UA Волинь» Вікторія Поліщук.

Ведучі премії
Ведучі премії

Ведучі премії
Ведучі премії

Розпочали церемонію нагородження із відзначення десяти кращих із кращих синів України, які в найважчі часи залишили свої домівки та пішли воювати з ворогом, аби захистити свою Батьківщину від агресора.

Поіменний список читайте ТУТ: «Ми звичайні люди, просто робили те, що мали», – лауреати премії «Герої ХХІ століття»

Окрім «Героїв XXI століття», цьогоріч нагороджували переможці у номінаціях: «Волонтер року», «Юна гордість року», «Вчитель року», «Лікар року», «Спортсмен року», «Патріот рідного краю», «Правоохоронець року», «Будівельник року», «Господарник року», «Аграрій року», «Юна гордість року», «Бренд року», «Торгова марка року», «Європейська якість року», «Професіонал року», «Бізнес-леді року», «Благодійник року», «Подвиг року».

Лауреатом номінації «Волонтер року» заслужено став волонтер, адвокат Василь Нагорний.

Василь Нагорний
Василь Нагорний

Василя Нагорного знають чи не всі бійці нашої області і чи не вся 51 механізована бригада. Завдяки йому тисячі волинських захисників України виправдали, а з ними – і честь 51 бригади. Адвокат Василь Нагорний допоміг сотням вдів та батькам загиблих добитися справедливості. Він досі бореться за права інвалідів війни.

Від початку війни Василь Нагорний консультує, радить, вислуховує усіх учасників АТО/ООС, які до нього звертаються з усієї України, і робить це безкоштовно. Лише за 2015 рік він надав допомоги близько двом тисячам бійців, виграв 14 судових справ. У 2019-му видав книгу «Крізь пекло війни та судів. Шлях нескорених», в якій розповів про те, як треба боротись за свою честь і гідність.

«Вчителем року» визнали учителя-методиста інформатики та математики Горохівського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» Віталія Давидюка. Уже 34 роки він невтомно працює на педагогічній ниві.

Віталій Давидюк
Віталій Давидюк

У період із 2009 по 2019 роки Віталій Давидюк підготував до обласних та всеукраїнських олімпіад із програмування, інформатики та інформаційних технологій більше 200 учнів, які зайняли призові місця у турнірах. Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти та науки України.

Віталій Давидюк володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює в професійному середовищі, постійно вдосконалює свій професійний рівень.

«Відомий математик і філософ Блез Паскаль сказав: «Учень не амфора, яку потрібно наповнити знаннями, а факел, який треба запалити». Це і є моє педагогічне кредо. Для мене головні принципи в роботі – розвиток та виховання школярів», – наголосив лауреат.

6-річна Олександра Карпович з мамою Іриною, які приїхали з Підгородна Любомльського району, вручили нагороду «Лікар року» своїй рятівниці – Заслуженій лікарці України з 50-річним стажем, лікарці вищої кваліфікаційної категорії дитячого офтальмологічного відділення з центром мікрохірургії ока Волинської обласної дитячої клінічної лікарні Маргариті Потягайло.

Олександра Карпович з мамою Іриною
Олександра Карпович з мамою Іриною

Маргарита Потягайло надає висококваліфіковану медичну допомогу дітям із вродженими, травматичними і набутими катарактами, глаукомою, вродженими вадами органів зору, запальними захворюваннями очей, косоокістю, амбліопією. Її поважають колеги, співробітники та пацієнти за професіоналізм, любов до роботи та дбайливе ставлення до людей.

«Я виросла у справжній династії медиків. Тато, Генріх Адамович, був військовим хірургом, мама, Людмила Карпівна, у війну працювала старшою операційною сестрою, донька Анна – теж медик. Щире спасибі всім, хто підтримує і допомагає. Тішуся, що маю гарних колег. Це наша спільна нагорода», – наголосила Маргарита Потягайло.

Маргарита Потягайло
Маргарита Потягайло

«Будівельником року» визнали голову наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнуху. Нагороду замість нього на церемонії отримав заступник генерального директора ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Войтюк.

Ігор Войтюк
Ігор Войтюк

ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» – визнаний лідер серед будівельних компаній Волині. Колективу компанії довіряють зведення та реконструкції важливих об’єктів: від шкіл, дитсадків і лікарень до ЖК «Тріумф», ЖК «Оберіг», ЖК «Над рікою». Це ще далеко неповний перелік об’єктів будівництва компанії «ЛСТМ № 536», які стали окрасою міста.

ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» бере активну участь в громадському житті Волині, підтримує розвиток спорту в області, є активним учасником благодійних акцій.

«Будівельник року»
«Будівельник року»

Торгова марка «JASMINE» стала «Брендом року». Нагороду вручили генеральній директорці і засновниці компанії «Жасмін Лінжері» Олені Очеретній. До речі, пані Олену визнали «Бізнес-леді року».

Торгова марка «JASMINE» стала «Брендом року».
Торгова марка «JASMINE» стала «Брендом року».

«Жасмін» – лідер галузі виробництва жіночої білизни України. Компанія розпочала діяльність як локальна мультибрендова роздрібна мережа 25 років тому. На сьогодні – це одне з найбільших виробничих підприємств галузі у Європі. Високотехнологічне японське і французьке обладнання та виключно європейська сировина найвищої якості стали основою стрімкого розвитку бренду.

Виробництво 3,5 мільйони одиниць на рік, 500 співробітників, власна національна роздрібна мережа, 1200 магазинів-партнерів, експорт у США, Саудівську Аравію, Європу, Казахстан, Білорусь – ось основні показники успіху компанії «JASMINE».

«Основне для нас – довіра чарівних українок, яких ми ніколи не підведемо», – девіз компанії «JASMINE» нагадала Олена Очеретна.

Олена Очеретна – цілеспрямована, наполеглива, харизматична та успішна жінка, яка працює у бізнесі вже 25 років. Після відкриття магазину в Луцьку під маркою «Жасмін» перші шість років присвятила розвитку власної роздрібної мережі. У цей період бізнес-леді зрозуміла, що на українському ринку відсутня якісна жіноча білизна за доступними цінами.

Олена Очеретна повністю опанувала технології і принципи створення білизни і в 2009 році з нуля налагодила власне виробництво білизни під торговою маркою JASMINE, яка цьогоріч святкує вже 10-літній ювілей.

«Бізнес-леді року» Олена Очеретна
«Бізнес-леді року» Олена Очеретна

«Правоохоронцем року» визнали заступника начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, полковника поліції Сергія Козака.

Сергій Козак
Сергій Козак

За плечима Сергія Козака – чималий досвід роботи у правоохоронних органах. Він проходив військову службу на керівних посадах у територіальних підрозділах Національної гвардії України та внутрішніх військах МВС України.

У 2011 році був добровольцем у Збройних силах України й очолив перший батальйон територіальної оборони «Волинь», з яким пройшов бої за Дебальцеве. Керував підрозділами ввіреного йому батальйону на першому оборонному рубежі Дебальцівського плацдарму. В жовтні 2014-го особисто очолив розвідувальні рейди в село Новоорлівка Донецької області та на шахту Єнакіївська, які потім зайняв та обороняв батальйон «Волинь».

У 2015 році Сергія Козака призначили командиром легендарної роти патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь». З 2016-го він працює на посаді заступника начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області.

За сумлінну службу та особливі заслуги в захисті конституційних прав та свобод людини, зразкове виконання службового обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть Сергій Козак нагороджений відзнаками МВС України. Його поважають за професіоналізм, мужність і справедливість, визнають заслуги в командуванні першим батальйоном територіальної оборони «Волинь», спецпідрозділом «Світязь» та забезпеченні публічної безпеки і правопорядку.

У номінації «Подвиг року» переможницею визнали учасницю бойових дій, пані капітана медичної служби, кандидатку медичних наук, начальницю неврологічного відділення Луцького військового госпіталю Таїсію Криворучко.

Таїсія Криворучко
Таїсія Криворучко

Під час масштабної пожежі, яка трапилася вночі 20 вересня цього року в Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, Таїсія Криворучко допомогла в організації евакуації пацієнтів. Завдяки її чітким діям все відбулося у найкоротший термін, не постраждали люди і навіть вдалося зберегти медичне обладнання та документацію.

Таїсії Криворучко вручили високу церковну нагороду із благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла – медаль «За жертовність і любов до України». Її сміливий подвиг вартує не лише уваги, а й суспільного визнання.

Таїсія Криворучко
Таїсія Криворучко

«Благодійником року» стала голова благодійної організації Акція «Чорнобильська допомога» Ріта Ліммрот. Оскільки пані Ріта зараз знаходиться за межами України, нагороду замість неї на церемонії вручення отримали завідувач Центру слуху, дитячий лікар отоларинголог Руслан Жиленко та медичний директор з хірургічної роботи КП ВОДТМО Ігор Дородних.

Руслан Жиленкоа й Ігор Дородних
Руслан Жиленкоа й Ігор Дородних

Завдяки пані Ріті Волинська обласна дитяча лікарня отримала неоціненну допомогу – сучасне медичне обладнання, що значно примножило шанси дітей на одужання. Дивовижна жінка-благодійниця поповнила арсенал технічного оснащення лікарні. Жінка надала сучасний реанімобіль, стоматологічне обладнання, операційний мікроскоп, операційні столи, апаратуру для моніторингу і виходжування важкохворих дітей, цей список можна продовжувати довго.

Її благодійний фонд надає можливість лікарям підвищувати кваліфікацію по профілях на базі німецьких лікарень та організовує співпрацю провідних лікарів Німеччини та лікарів комунального підприємства «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання», яким опікується пані Ріта.

Завдяки Ріті Ліммрот дитячу лікарню неодноразово відвідував фахівець із світовим ім’ям, провідний отоларинголог Європи і світу, професор Томас Леннарц, який безкоштовно оперує діток. Не забуває благодійниця і про допомогу військовим госпіталям та постраждалим внаслідок військових дій на Сході України.

Благодійником року» стала голова благодійної організації Акція «Чорнобильська допомога» Ріта Ліммрот
Благодійником року» стала голова благодійної організації Акція «Чорнобильська допомога» Ріта Ліммрот

Суперфіналіста телевізійного шоу «Голос. Діти» Ярослава Карпука визнали «Юною гордістю року». Його називають Старовижівським соловейком, волинським Елвісом Преслі, срібним голосом країни.

Ярослав Карпук
Ярослав Карпук

14-річний Ярослав Карпук із селища Стара Вижівка – справжня юна гордість Волині, переможець багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Виступав на великих сценах Луцька, Львова, Києва, Южноукраїнська, Одеси та Баку (Азербайджан). Співає, скільки себе пам’ятає. А інакше й бути не може, адже зростає у співучій родині.

Ярослав Карпук
Ярослав Карпук

«Патріот рідного краю» – кандидат юридичних наук, президент федерації кікбоксингу України «ISKA», майстер спорту України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олег Мандзюк, уродженець села Колона Іваничівського району.

Олег Мандзюк
Олег Мандзюк

У вересні 2019 року Президент України присвоїв Олегу Мандзюку звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Українська федерація ISKA – єдиний представник у нашій країні американського кікбоксингу, що є родоначальником цього виду спорту. Світова штаб-квартира знаходиться в США, Маямі, штат Флорида.

Цьогоріч у місті Луцьку пан Олег провів на найвищому рівні Чемпіонат України з кікбоксингу «ISKA» (Інтернаціональна Спортивна Кікбоксерська Асоціація). Минулого року спільно з Міністерством молоді і спорту організував та провів Чемпіонат світу з кікбоксингу у м. Києві, на якому команда національної збірної України здобула 47 золотих медалей та перше загальнокомандне місце.

Олег Мандзюк організовує проведення благодійних турнірів з кікбоксінгу. Крім того активно підтримує спортсменів, які отримали травми чи мають інвалідність. Щорічно допомагає рідній Колонській середній школі, а також заохочує преміюванням учнів, що мають здобутки на районних і обласних олімпіадах. За сприяння Олега Мандзюка збудували храм святих апостолів Петра і Павла в його рідному селі Волиця.

Олег Мандзюк
Олег Мандзюк

«Професіонал року» – консультант з юридичних питань Асоціації міст України, доктор політичних наук, професор Валентин Малиновський, який є одним із лідерів децентралізаційної реформи у Волинській області.

Валентин Малиновський
Валентин Малиновський

Як вчений проблематику територіальної організації влади досліджує з 2005 року. Децентралізаційна реформа дала можливість на практиці реалізувати його багаторічні наукові дослідження. З початком реформи, у 2015-го, активно включився у процес формування об’єднаних територіальних громад.

За безпосередньої участі Валентина Малиновського створили низку ОТГ, надали сотні юридичних консультацій громадам. За останні роки Волинська область стала однією з лідерів децентралізаційної реформи в Україні. У цьому успіхові є значна частка діяльності Валентина Малиновського.

Валентин Малиновський
Валентин Малиновський

«Спортсмен року» – майстер спорту з боксу та кікбоксингу, чемпіонка України з кікбоксингу, чемпіонка світу Софія Неділько.

Софія Неділько
Софія Неділько

Майже 7 років Софія професійно займається спортом. За цей невеликий проміжок часу на її рахунку чимало перемог. Софія Неділько – бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу (2015 р.). Двічі чемпіонка світу з кікбоксингу у 2015-2016 роках (Італія-Іспанія). Бронзова призерка чемпіонату світу (2018 р., Україна. Київ). У 2019 році Софія Неділько стала срібною призеркою Чемпіонату світу та чемпіонкою України з кікбоксингу на змаганнях в Ірландії.

Софія Неділько
Софія Неділько

«Господарник року» – голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк, який уже 11 років поспіль виправдовує довіру людей. За його головування відкрили комунальне підприємство, здійснили благоустрій населених пунктів сільської ради, реалізували інфраструктурні проєкти у галузі будівництва та реконструкції вулиць і доріг місцевого значення.

Юрій Семенюк
Юрій Семенюк

Юрій Семенюк активно переймається проблемами своїх односельчан, постійно надає матеріальну допомогу соціально незахищеним громадянам та учасникам бойових дій на Сході України.

Юрій Семенюк
Юрій Семенюк

«Аграрій року» – голова фермерського господарства «Перлина Турії» Володимир Яренчук. Головним видом діяльності господарства є розведення великої рогатої худоби молочних порід, вирощування зернових та бобових культур і насіння олійних культур.

Володимир Яренчук
Володимир Яренчук

Господарство виробляє високоякісне насіння сортів вітчизняної та зарубіжної селекційно озимої пшениці, озимого ячменю, сої та гороху для реалізації партнерам Західної України. У молочному тваринництві використовується найкращий селекційний матеріал.

Досягненням фермерського господарства «Перлина Турії» у 2019 році є вдосконалення, модернізація та запуск сучасного молочного комплексу. Запроваджено сучасну технологію доїння корів з використанням карусельної системи. Комплекс облаштований за останніми європейськими трендами. Варто відмітити, що це перша ферма такого типу не лише на Волині, а й в Західній Україні.

Володимир Яренчук постійно надає матеріальну допомогу шкільним навчальним закладам та садочкам, будинкам культури, а також за власний рахунок провів благоустрій територій навколишніх сіл.

Володимир Яренчук
Володимир Яренчук

«Європейська якість року» – директор компанії «Maxifood» Ігор Ступець. Нагороду замість нього на церемонії вручення отримала представниця, обличчя бренду «Novellino» Юлія Спасюк.

Юлія Спасюк
Юлія Спасюк

Ігор Ступець очолює компанію «Maxifood», яка є ексклюзивним представником ТМ Novellina в Україні. ТМ Novellina створена у 2013 році в Італії. Продукція виробляється на заводі з двохсотрічною історією, що входить до групи заводів компаній Caldirola – відомого у всьому світі виробника італійських вин.

В Європі продукти бренду відомі ще з початку його заснування, на український ринок виробник вийшов два роки тому. Сьогодні продукція бренду Novellina представлена на полицях більше ніж 30 тисяч торгових точок України. Fragolino, Granatino, Pera, Pesca, Spritz & Rall, Prosseco – це неповний перелік продукції, яка виготовляється під торговою маркою Novellina, проте саме ця ТМ є прикладом європейської якості.

«Торгова марка року» – співзасновник бренду «М'ясний дар» Владислав Свірень. Він – успішний бізнесмен, який прагне у всьому досконалості, особливо у якості м’ясної продукції. Щодня контролює роботу кожного підрозділу, починаючи від закупівлі сировини та закінчуючи експедицією. Співзасновник бренду «М’ясний дар» родом із Німеччини – країни ковбас, тому смачні м’ясні вироби є результатом поєднання сучасних європейських технологій, перевірених часом німецьких традицій та досвіду українських технологів.

«Торгова марка року»
«Торгова марка року»

Завдяки оснащеному холодильними установками автопарку, продукція «М’ясний дар» зберігає свою свіжість під час доставки до багатьох торгових закладів Волинської області та Західної України. Продукція бренду «М’ясний дар» є переможцем «100 кращих товарів України» у номінації «Продовольчі товари», Всеукраїнської програми «Люди XXI століття» у номінаціях «Вибір споживача» та «Європейська якість» та має відзнаку «Золотий символ якості національних товарів та послуг України».

«Торгова марка року»
«Торгова марка року»




«Jazz-Mix»
«Jazz-Mix»



























































Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024