У Нововолинську хочуть підвищити тарифи на холодну воду

14 Грудня 2019, 13:30
2991 Джерело: Фотоілюстрація

У новому році «Нововолинськводоканал» має намір підвищити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. 

Метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, – інформують на сайті підприємства. 

Наразі діючі тарифи на централізоване водопостачання – 8,96 грн. за 1 м. куб. з ПДВ, а на централізоване водовідведення – 10,55 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

На офіційній сторінці підприємства йдеться про те, що формування тарифів здійснюється відповідно до річних планів діяльності підприємства, економічно обґрунтованих планованих витрат, техніко-економічних розрахунків, розрахунків з урахуванням ставок податків і зборів, а також цін на матеріальні ресурси та послуги у планованому періоді.

На сайті підприємства йдеться про те, що з часу встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення очікується зростання складових витрат вартості послуг, а саме: на оплату електричної енергії, придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів, оплату праці та збільшенням видатків на сплату податків, зборів та інших витрат, передбачених Порядком формування тарифів.

Крім того, у 2020 році КП «Нововолинськводоканал» розпочинає сплату відсотків за користування кредитом та основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2020 році становить 22,8 млн. грн., що збільшує тариф на 45,3%.

«Згідно наших розрахунків прогнозовані тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2020 рік зростуть на 96 % або 18,77 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 38,28 грн. з ПДВ в т. ч.», – констатують на сайті Нововолинськводоканалу.

Відтак за централізоване водопостачання планують встановити тариф – 20,34 грн. за 1 м. куб. з ПДВ, а за централізоване водовідведення – 17,94 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

Питання тарифів розглядатимуть під час засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбудеться  у січні 2020 року. Там і будуть встановлені остаточні тарифи за користування водою.

Читайте також: На два дні перекриють рух на одній із вулиць Нововолинська

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024