Фонд нововолинської книгозбірні поповнився польською літературою

13 Грудня 2019, 13:16
1304

Сотня книг надійшла днями до нововолинської книгозбірні з бібліотеки польського міста Білгорая.

12 грудня відбулася їх презентація у центральній міській бібліотеці, – інформують у відділі з питань інформаційної політики.

Ініціатором такого доброго почину став місцевий підприємець Руслан Федина, активний меценат бібліотеки, котрий вже майже 10 років дарує книги для нововолинських читачів.

Як повідомила директор Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук, у бібліотеки ближнього закордоння направили листи з метою обміну літературою. Першими відгукнулися у Білгораї. Мабуть, не випадково. Це польське місто і  Нововолинськ  вже більше двох десятиліть єднають партнерські стосунки, які розвиваються у багатьох напрямках.

«Відбуваються обміни делегаціями, спільні міжнародні спортивні заходи. Своє пісенне мистецтво нововолинські артисти пропагують у сусідній Польщі, зокрема, і в Білгораї. У величне національне свято - День Незалежності України, наші друзі з-за кордону крокують поряд з нами святковою ходою у вишиванках, засвідчуючи свою підтримку. Це сприяє зближенню народів, глибшому пізнанню традицій та звичаїв обох держав», – зазначила начальник відділу з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення міськвиконкому Світлана Груй, яка взяла участь у заході.

Школярі нововолинської ЗОШ №2, де вивчають мову сусідньої держави, продемонстрували польською мовою свої знання з історії цієї країни. Дехто вже й визначився, що в майбутньому вступатиме до польських навчальних закладів. А учитель цієї школи Наталія Савчук наголосила, що така література досить корисна для кращого пізнання культури, звичаїв та традицій Польщі.

Читайте також: Моменти натхнення нововолинського композитора Єдуарда Бортнічука





 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром