На Іваничівщині священники не домовилися чий храм, поліція проводить слідчі дії

11 Грудня 2019, 14:46
2476

В Іваничівському районі поліція спробувала посадити священників УПЦ та ПЦУ за стіл переговорів, щоб обговорити, кому належить храм у селі Мишів.

Проте домовитись так і не вдалося, розповів виданню БУГ т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк.

«Ми не брали участь у самому обговоренні, просто дали можливість поспілкуватися. Ми забезпечуємо охорону публічного порядку», – зазначив Мартинюк.

У поліції зазначили, що у зв’язку з подіями біля храму та фактом «самоуправства» було відкрите кримінальне провадження, в рамках якого проводяться відповідні слідчі дії.

Скоріше за все, після завершення провадження, справу передадуть для вирішення у стінах суду. Храм на час провдення слідчих дій так і залишиться опечатаним.

Читайте також: Біля церкви села Мишів збиралися прихильники ПЦУ, УПЦ і силовики: вирішували долю храму

Нагадаємо, 30 листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян. Люди зібралися  через те, що прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019 року не пускають до храму проводити богослужіння Прихильники ж УПЦ розповідають, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

Тоді ж, аби збори селян не переросли в масштабний конфлікт за ситуацією спостерігали десятки правоохоронців. Вони ж і опечатали храм.

В лютому прихожани Свято-Миколаївської Церкви проголосували за те, щоб залишитися у складі Української православної церкви Московського патріархату, яку невдовзі доведеться перереєстрував у РПЦ.

Як сталого відомо Район.Іваничі згодом, офіційно на цей день ніхто зборів не оголошував. Натомість настоятель храму отець Іван привіз у церкву мощі і на недільну службу зібралося чимало паломників. Серед людей пустили чутку, що збираються вигнати батюшку. Про це для Район.Іваничі розповів отець Василь Мельничук, голова інформаційного відділу Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Довідково. Мурована Миколаївська церква візантійської архітектури у селі Мишів побудована у 1885 році. Із 1962 по 1988 рік була закрита.

Читайте також: Які церкви Московського патріархату на Іваничівщині зобов’язали перейменувати.





 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024