Скільком жителям Нововолинська ще не призначили субсидію

11 Грудня 2019, 12:05
Начальниця управління соцзахисту населення Наталія Волчанюк 1379
Начальниця управління соцзахисту населення Наталія Волчанюк

З жовтня 2019 року виплата призначених житлових субсидій та пільг монетизована. Їх виплата проводиться у грошовій готівковій та безготівковій формі. 

Станом на 9 грудня цього року 5400 домогосподарств Нововолинська та селища Благодатне отримують житлову субсидію, з їх числа 4810 сімей отримують її готівкою через «Укрпошту» та на банківські рахунки, – інформує Нововолинськ.com.

Lля 419 домогосподарств виплату проводять у грошовій безготівковій формі через відділення АТ «Ощадбанк».

Для 370 мешканців субсидія ще не призначена. Причиною слугує потреба у розгляді їх справ спеціальною комісією, через відсутність доходів деяких членів цих сімей. Окрім цього, для майже 300 містян, яким призначена субсидія у грошовій безготівковій формі, ще не прийшло підтвердження про відкриття єдиного облікового запису.

«У жовтні 2019-го більш ніж 4,5 тис. сім’ям призначена субсидія у автоматичному режимі, близько 1000 сімей звернулися за її призначенням на опалювальний сезон повторно у зв’язку з певними обставинами (одруження, зміна складу сім’ї). Близко 600 сімей звернулися для повторного призначення субсидї та майже 100 вперше», – розповіла начальниця управління соцзахисту населення Наталія Волчанюк.

До кінця тижня нововолинцям обіцяють виплатити субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг для тих, у кого з документами не виникло ніяких проблем. В іншому разі – звертайтеся до управління соцзахисту.

Щодо пільг, то варто зазначити, що держава виплачує кошти за пільги кожній людині окремо – видає готівкою, або переказує на рахунок Ощадбанку. Таких нововолинців нині є більше двох тисяч. Видача у готівковій формі можлива лише за умови, якщо пільговик написав відповідну заяву до органів соцзахисту до 15-го жовтня поточного року, таких нововолинців є 19. Ті, хто не написали заяву – мають справу з безготівковим рахунком.

У разі безготівкової форми виплати пільг частину платежів за пільговика здійснює АТ «Ощадбанк», а частину – пільговик сплачує самостійно. Зараз Ощадбанк перераховує кошти за пріоритетним принципом – спочатку проводить оплату за тепло, газ, електроенергію і т. д. Якщо сума пільги достатня, то сплата всіх послуг здійснюється на 100%. Залишок коштів пільги буде перераховано на наступний місяць. Якщо суми пільги недостатньо, то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить коштів. А про послуги, за які потрібно доплатити, Ощадбанк надішле СМС (з розмірами доплати за кожним видом послуги).

Зараз Мінсоцполітики працює з 38 уповноваженими банками. Для готівкової форми виплати пільговик може обрати будь-який з них, а також доставку пільги через «Укрпошту». Для безготівкової форми виплат «Ощадбанк» є єдиним варіантом на сьогодні.

Щоб отримати відповідний сервіс потрібно подати заяву до органу соцзахисту (зазначивши всі банківські реквізити). Таку заяву можна подавати двічі на рік: до 15 жовтня (на опалювальний період) та до 15 травня (на неопалювальний).

Читайте також: У Нововолинському ЦНАПі – вакантна посада

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024