На педагога нововолинського ліцею відкрили кримінальне провадження

10 Грудня 2019, 11:50
1572

За повідомлення мами школярки, яка навчається у нововолинському ліцеї №1, про те, що вчитель бив ти принижував її дитину, відкрите кримінальне провадження.

Як розповів начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук, відкрите кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень. У відділок викликали маму 4-класниці, відібрали покази. Допитали і колишнього класного керівника дівчинки, – інформує БУГ.

В редакцію інтернет-видання звернулася Ірина Оселедчук та розповіла про булінг у школі з боку учнів та колишнього класного керівника щодо її доньки. Керівництво школи заперечує упереджене ставлення педагога до дитини, а сам педагог вважає, що Ірина часто йде на конфлікти та порочить її честь і гідність.

Проводяться відповідні слідчі дії.

Читайте також: У Нововолинську батьки скаржаться на булінг у школі, керівництво закладу все заперечує

Зі слів мами школярки, в поліцію її викликали після публікації новини в інтернет-виданні. Однак жінка говорить, що із заявою зверталася і до того.

Нагадаємо, за побиття дівчинки в школі однолітком, на батьків складений адмінпротокол, бо відповідальності в такому віці діти не несуть.

Щодо розповідей про цькування 4-класниці школярами та педагогом, то зі слів керівника поліції, довести факт булінгу в школі складно.

Додамо, в грудні 2018 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» (№ 8584). За цькування та переслідування під час навчального процесу український парламент запровадив штрафи до 1700 гривень. Покарання може отримати й керівник навчального закладу, якщо не повідомить поліцію про випадки булінгу.

Читайте також: На Іваничівщині батьків покарали за булінг у школі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39