Між Володимиром і Нововолинськом облаштували місце для контролю транспортних засобів

05 Грудня 2019, 16:00
764

Триває поточний середній ремонт на ділянці автодороги Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ.

Про це повідомляє пресслужба САД у Волинській області.

У селі Суходоли підрядне підприємство ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» влаштовує місце для проведення габаритно-вагового контролю транспортних засобів.

Всього на автошляхах державного значення Волинської області вже обладнано 10 таких місць.

У САД нагадують, що перевізник, який має намір використовувати великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб, зобов’язаний не пізніше ніж за три доби звернутися до відповідної служби автомобільних доріг або Укравтодору із заявою про видачу погодження маршруту. За наявності такого погодження потрібно отримати відповідний дозвіл у підрозділі Національної поліції.

Разом з тим, в представники служби звертають увагу перевізників на те, що відповідно до частини другої ст.  132-1 КУпАП порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами тягне за собою накладення чималого штрафу.

Довідково:

Габаритно-ваговий контроль (ГВК) – це контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування, який включає перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів таких транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів. На волинських автошляхах ГВК здійснюється обласними управліннями Укртрансбезпеки та патрульної поліції.

Читайте також: Володимирчани заробляють менше, ніж мешканці сусіднього Нововолинська




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024